ΦΑΡΜΑΚΟ

Φαρμακεία: Αυτό είναι το νέο ωράριο – Πότε θα είναι κλειστά

Φαρμακεία: Αυτό είναι το νέο ωράριο – Πότε θα είναι κλειστά

Τα ανώτατα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς και τις αργίες κατά τις οποίες θα παραμένουν κλειστά, ορίζει βουλευτική τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση: «Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων, την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η και την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου, του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της Πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου, του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων θα πρέπει να είναι εντός του χρονικού πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Αυτό σημαίνει ότι τις καθημερινές ημέρες θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 21:00, το Σάββατο μέχρι τις 20:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20:00. Αυτό ισχύει και για τα φαρμακεία που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα με διευρυμένο ωράριο. Πέραν αυτών των ορίων, όπως και τις Κυριακές, λειτουργούν αυστηρά και μόνο τα φαρμακεία που έχουν οριστεί να διανυκτερεύουν και να εφημερεύουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις