ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 20 νοσοκομειακά μόνιτορ και 40 φορεία απομόνωσης παραδίδονται στο υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: 20 νοσοκομειακά μόνιτορ και 40 φορεία απομόνωσης παραδίδονται στο υπουργείο Υγείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νοσοκομειακός εξοπλισμός για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, παραδίδεται τις προσεχείς ημέρες, στο υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για δωρεά του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Η δωρεά περιλαμβάνει 20 νοσοκομειακά μόνιτορ ασθενών (patient monitors) και 40 ειδικά φορεία απομόνωσης (isolation stretchers).

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ «για τη σημαντική συμβολή του, στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα, κατά τη χθεσινή του (02/04/2020) ομιλία στη Βουλή. Ευχαρίστησε όλους τους δωρητές «για την ευγενή καλοσύνη που είχαν να στηρίξουν τους ανθρώπους μας που είναι σε ανάγκη». Παράλληλα τόνισε ότι όλες οι δωρεές περνούν από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου και Λογοδοσίας, «για το πού πάνε».

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η δυνατότητα επίταξης κινητών πραγμάτων και αναλωσίμων από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως και η αναγκαστική διάθεση χώρων.

«Όλα τα έχουμε βάλει μέσα περί επίταξης, όλων των χώρων και όλων των νοσοκομείων και όλων των θεραπευτηρίων στον ιδιωτικό τομέα. Και όπου χρειαστεί, βήμα–βήμα στην εξέλιξη αυτής της νόσου και του ιού, που ελπίζω πραγματικά η καμπύλη αυτή να συνεχίσει να είναι σε τέτοιο βαθμό που να είναι εντός του ελέγχου της χώρας και εντός της δυνατότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί, θα το πάρουμε» τόνισε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις