ΥΓΕΙΑ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Διαδικτυακό σεμινάριο για ασθενείς, φροντιστές και ευρύ κοινό

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Διαδικτυακό σεμινάριο για ασθενείς, φροντιστές και ευρύ κοινό
PIXABAY

Η 10η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο. Με οδηγό τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) πραγματοποιεί ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar).

Το ενημερωτικό σεμινάριο έχει θέμα «Μένουμε Ασφαλείς - Ενημερωνόμαστε για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ)». Ειδικότερα, ο Ρευματολόγος, Σπύρος Νίκας θα μιλήσει για τη «Διάγνωση και Αντιμετώπιση». Στη συνέχεια ο Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής και Αναπλ. Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Dr. Γιώργος Παπαζήσης θα μιλήσει για το «Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και την Ψυχική Υγεία».

Στόχος του webinar είναι οι ασθενείς με Λύκο, οι φροντιστές και οι οικογένειές τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται, να έχουν τη στήριξη και την ενημέρωση που χρειάζονται.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. θα αναρτήσει το σεμινάριο στο Facebook (https://www.facebook.com/eleanarheumatism) και στο YouTube (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ) από το πρωί του Σαββάτου (09/05/2020).

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν ενώ όσοι επιθυμούν, αφού παρακολουθήσουν το webinar μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους γραπτά στο Facebook ή στο e-mail: info@arthritis.org.gr

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. εκπροσωπεί αποκλειστικά την Ελλάδα στο WORLD LUPUS FEDERATION και στο LUPUS EUROPE και συμμετέχει ενεργά στα διάφορα projects και έρευνες που πραγματοποιούνται από τους δύο αυτούς οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Πότε «ήρθε» ο κορονοϊός στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει καθηγητής Επιδημιολογίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις