ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 23 Σεπτεμβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζονται στο infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός- Όλες οι ειδήσεις: Έντονος προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα. «Καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα. Την Πέμπτη (23.09) ανακοινώθηκαν 2.125 νέες μολύνσεις ενώ 333 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν ακόμα 33 θάνατοι με τον κορονοϊό να συνεχίζει την επέλασή του και να επιμένει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση εστιάζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως τα τελευταία 24ωρα η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει επιδημιολογική εικόνα παρόμοια με αυτή της Αθήνας και ιδιαίτερα επιβαρυμένοι είναι οι δείκτες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε τρεις ακόμα περιοχές.

Μεγάλο ρόλο στη νέα αυξημένη μετάδοση, και στη μεγάλη διασπορά, του ιού στην Ελλάδα έχει παίξει και η επικράτηση της Μετάλλαξης Δέλτα. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 809 νέα κρούσματα, ενώ στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε πως το εν λόγω στέλεχος προσβάλλει πλέον ολοένα και νεότερους ανθρώπους.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 23 Σεπτεμβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Τραυματισμός 6χρονου με καρτ: Άνοιξε τα μάτια του και κούνησε τα άκρα του ο μικρός Φώτης

Κορονοϊός: Σε μίνι lockdown Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Σε ποιες περιοχές παρατείνονται τα μέτρα

Έγκλημα στη Ρόδο: «Ελένη αν δεν έφευγα, θα με σκότωνε» - Η ξαδέρφη της Δώρας στο Newsbomb.gr