ΥΓΕΙΑ

Την εκπαίδευση των φαρμακοποιών στις Πρώτες Βοήθειες αναλαμβάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μνημόνιο συνεργασίας
Οι κύριοι Σεραφείμ Ζήκας, Αντώνιος Αυγερινός και Απόστολος Βαλτάς (από αριστερά).
Ε.Ε.Σ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. 

Στόχος της συνεργασίας είναι η εξοικείωση των φαρμακοποιών της χώρας με τις Πρώτες Βοήθειες.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΠΦΣ, Απόστολο Βαλτά και τον Πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ, Σεραφείμ Ζήκα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που υλοποιεί εδώ και δεκαετίες ο ΕΕΣ, αλλά και για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων σε φαρμακοποιούς, ειδικά για τον χώρο του φαρμακείου από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΕΣ, για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων παροχής υπηρεσιών Α’ Βοήθειας. Η εν λόγω δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 18 ωρών και θα διεξάγονται ανά τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν προγραμματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΕΣ είναι πρωτοπόρος και ο πλέον αξιόπιστος φορέας στην εκμάθηση Α’ Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνοντας πολυάριθμα εκπαιδευτικά διαδραστικά σεμινάρια, με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν, όταν κληθούν, να προσφέρουν αποτελεσματική και πλήρη βοήθεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υγειονομικό και εκπαιδευτικό υλικό σε 225 μαθητές της Λήμνου από τον ΣΦΕΕ και τον Ερυθρό Σταυρό