ΥΓΕΙΑ

Υποχωρεί η αύξηση κρουσμάτων HIV στους χρήστες ναρκωτικών

Υποχωρεί η αύξηση κρουσμάτων HIV στους χρήστες ναρκωτικών

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής παρακολούθησης και υλοποίησης Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης στους Χρήστες Ενδοφλεβίων Ναρκωτικών (ΧΕΝ) συμμετείχε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.

Στην επιτροπή συμμετέχουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, καθώς και οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της χρήσης ουσιών, πρόληψης και αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης.

Η κ. Παπακώστα τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων και η από κοινού δράση τους, για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος. Επίσης, ζήτησε από τα μέλη να καταγράψουν ενδεχόμενες αδυναμίες, ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να αναζητηθεί άμεσα η επίλυσή τους.

Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, η προϊούσα αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να υποχωρεί, πιθανότατα και χάρη στην άμεση ανταπόκριση και την επέκταση των προγραμμάτων παρέμβασης στην πληθυσμιακή ομάδα των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι την επιτροπή συντονίζει η Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, καθ. Τζένη Κρεμαστινού και πρόκειται να συνεδριάζει μηνιαία.

Διαβάστε επίσης:

Με στάση πληρωμών απειλείται ο ΕΟΠΥΥ