Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Απαγορευτικό για τους πολίτες στις δημόσιες πισίνες

Απαγορευτικό για τους πολίτες στις δημόσιες πισίνες
Παρακολουθώ την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο να διαχειριστεί τη κρίση, αλλά και τη καθημερινότητά μας...

Παρακολουθώ την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο να διαχειριστεί τη κρίση, αλλά και τη καθημερινότητά μας.

Οργίζομαι όταν βλέπω να σπαταλούνται τεράστια ποσά σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, χωρίς να παράγεται έργο. Εδώ και ένα μήνα περίπου, έχουν κλείσει τις πισίνες του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ποσειδωνίου.

Η δικαιολογία είναι η συντήρηση των χώρων. Η πραγματικότητα λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των μισθών των εργαζομένων.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που οι συμπολίτες μου δεν διαθέτουν τα χρήματα για διακοπές, έρχεται η πολιτεία και κλείνει τους δημόσιους χώρους άθλησης.
Αποτρέπει τους έλληνες φορολογούμενους να αθληθούν, να εκτονωθούν, να αισθανθούν κι αυτοί όμορφα μέσα στην πόλη τους.

Ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες ότι τα περισσότερα αθλητικά κέντρα, έγιναν με χρήματα Ελλήνων Πολιτών.
Θα ενδιαφερθούν για την ποιότητα της ζωής μας ή θα μας αγνοήσουν;
Επιπλέον, χάνονται και έσοδα αφού το κάθε άτομο πλήρωνε 2 ευρώ είσοδο. Αν υπολογίσουμε κατά μέσο όρο ότι στις δύο πισίνες προσέρχονται ημερησίως γύρω στα 400 άτομα, χάνει το κράτος 800 ευρώ!
Θα καλύπτονταν έτσι και οι ανακαινίσεις και τα λειτουργικά έξοδα των αθλητικών κέντρων. Η ανικανότητα και η έλλειψη management οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία.

Αδυνατούν πρωθυπουργός και υπουργοί να κυβερνήσουν! Αγνοούν την αγανάκτηση των πολιτών και αναλώνονται σε υποσχέσεις και μακέτες έργων.

Τουλάχιστον, ας κινηθούν προς τους ιδιώτες για να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις μας και να μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Έχουμε την ευκαιρία, λόγω της μη χρήσης των πισινών από ομάδες, να διευρύνουμε το ωράριο και από δύο ώρες που ήταν, να γίνει τουλάχιστον έξι ώρες για το κοινό.

Θα αυξηθούν τα έσοδα, θα δημιουργηθούν ανάγκες για πρόσληψη άνεργων παιδιών και τα αθλητικά κέντρα θα μπορέσουν να καταστούν αυτοχρηματοδοτούμενα, αν δεν πωληθούν σε ιδιώτες.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά απουσιάζει η πατριωτική λογική που θέλει την Ελλάδα μας, πάνω από κόμματα και χρώματα.

Το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η ώρα των δουλευτάρηδων και σοβαρών πολιτικών δεν μπορεί να περιμένει!

Θα πνιγούν μέσα στα λάθη τους, σε λίγα μέτρα νερού, όσοι μας έφεραν σ’αυτή τη θέση.

Kωνσταντίνος Σ.Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος