ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εκτός F1 ο Κούμπιτσα

Εκτός F1 ο Κούμπιτσα
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα χάσει όχι μόνο την αρχή, αλλά και ολόκληρη τη χρονιά του 2011 ενώ οι γιατροί προσπαθούν να διατηρήσουν ...

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα χάσει όχι μόνο την αρχή, αλλά και ολόκληρη τη χρονιά του 2011 ενώ οι γιατροί προσπαθούν να διατηρήσουν τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού.
Ένα στιγμιαίο λάθος στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα ράλι Ronde di Andora παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στον οδηγό της Lotus Renault Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός χθες (Κυριακή 6/2) έχασε τον έλεγχο του Skoda Fabia S2000 που οδηγούσε έπεσε αρχικά στον τοίχο μιας εκκλησίας και μετά σε προστατευτική μπαριέρα, η οποία πέρασε μέσα στην καμπίνα. Ο Κούμπιτσα τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί βραχίονα, το χέρι και το πόδι. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Santa Corona στην Pietra της Ligure. Οι φόβοι των γιατρών ήταν μήπως ο οδηγός της Formula 1 χάσει το χέρι του.


Υποβλήθηκε σε 7ωρη επέμβαση όπου οι γιατροί αντιμετώπισαν το πρόβλημα αιμορραγίας αλλά κατάφεραν να το λύσουν και έσωσαν το χέρι του Πολωνού. Την επέμβαση έκανε ο σπεσιαλίστας αποκατάστασης άκρων Δόκτωρ Ίγκορ Ροσέλο. Σύμφωνα με δηλώσεις του θα χρειαστούν πολλές διορθωτικές επεμβάσεις μέχρι το χέρι του Κούμπιτσα να ανακτήσει τη λειτουργικότητά του επεμβάσεις η οποίες για να αποθεραπευτούν θα χρειαστούν ένα περίπου χρόνο.«Πρέπει να περιμένουμε 1 εβδομάδα για να δούμε αν το χέρι κολλήσει και επιζήσει» είπε ο δρ. Ροσέλο και πρόσθεσε: « Αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο για να δούμε το χέρι του να λειτουργεί». Προς το παρόν οι γιατροί τον έχουν σε τεχνητό κώμα για να διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασής του.


Ο συνοδηγός του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, Γιακούμπ Γκέρμπερ, πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο αφού δεν τραυματίστηκε. «Είμαστε στα πρώτα χλμ της ειδικής» δήλωσε: «Δεν κατάλαβα τι έγινε. Το αυτοκίνητο γλίστρησε και μόνο όταν χτυπήσαμε είδα τον Ρόμπερτ να κρατά το χέρι του. Λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του» δήλωσε χθες στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport.
«Ο Ρόμπερτ δεν είναι μόνο οδηγός μας είναι και φίλος μας» δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας της Renault για την F1 Eric Boullier και πρόσθεσε: «Τον αφήσαμε να συμμετέχει σε αγώνες ράλι γιατί του άρεσε, δεν θέλουμε να περιορίζουμε τους οδηγούς μας. Ξέραμε τα ρίσκα, που έχουν οι αγώνες. Τώρα θέλουμε να γίνει γρήγορα καλά».

Ο Κούμπιτσα έλαβε τις ευχές από όλους τους οδηγούς της F1 και ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο που πήγε στο νοσοκομείο να δει τους γιατρούς και να μιλήσει μαζί τους.

Δείτε επίσης: Σοβαρό ατύχημα για τον Κούμπιτσα