Κρήτη: Πώς έγινε το λουτρό αίματος με τους Σκανδιναβούς - Σοκ από την έρευνα των αστυνομικών

Πώς το δωμάτιο του ξενοδοχείου μετατράπηκε μέσα σε λίγες στιγμές σε «λουτρό αίματος»
Κρήτη: Πώς έγινε το λουτρό αίματος με τους Σκανδιναβούς - Σοκ από την έρευνα των αστυνομικών
2'

Σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης σε ξενοδοχείο του Πλατανιά, όπου διαμένουν εργαζόμενοι σε Σκανδιναβική εταιρία.

Ένας 35χρονος Σουηδός, επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ομοεθνή του και σε έναν Φινλανδό, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται λίγη ώρα αργότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Θύματα είναι ένας 48χρονος από τη Σουηδία κι ένας 42χρονος από τη Φινλανδία, που έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από τον 35χρονο. Οι κηλίδες αίματος, τόσο στον αύλιο χώρο του ξενοδοχείου στον Πλατανιά όπου διαμένουν, όσο και στη σκάλα και τους εξωτερικούς διαδρόμους, μαρτυρούν πως ο δράστης επιτέθηκε με μανία στα θύματα του και σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, κινήθηκε χωρίς δισταγμό.

Όλα συνέβησαν στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα. Ένοικοι του ξενοδοχείου που παρακολουθούσαν από δωμάτιο του πρώτου ορόφου είδαν τον 35χρονο να παρενοχλεί μια κοπέλα στο δρόμο. Σύμφωνα με τους ίδιους, όταν ο 48χρονος και ο 42χρονος προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, εκείνος φέρεται να ανέβηκε στο δωμάτιο του, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να επιτίθεται και στους δύο με μανία.

Λίγο αργότερα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων. Ο Σουηδός έφερε τραύματα στον θώρακα, ενώ από τις μαχαιριές υπέστη ρήξη σπληνών και διαφράγματος και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική. Εκτός κινδύνου αλλά με ένα βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική ο 42χρονος Φινλανδός, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ η προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης όπως και τα θύματα εργάζονται σε γνωστή σκανδιναβική εταιρία, της οποίας εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές των Χανίων για αξιόποινες πράξεις, ακόμη και για κακουργήματα.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο δωμάτιο του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε στα θύματα καθώς και ναρκωτικά χάπια. Κάτοικοι και επιχειρηματίες του Πλατανιά καταγγέλλουν πως «εργαζόμενοι της εν λόγο εταιρίας, στην οποία εργαζόταν και ο δράστης του αιματηρού περιστατικού, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μετά το τέλος της βάρδιας τους και πολλές φορές προκαλούν δολιοφθορές σε καταστήματα. Άλλοτε μπαίνουν αυθαίρετα στα σκάφη στο λιμανάκι του Πλατανιά, αλλά πάντως προκαλούν προβλήματα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή