ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Βελγίου: Vettel εναντίον Pirelli και Pirelli εναντίον ομάδων

F1 Grand Prix Βελγίου: Vettel εναντίον Pirelli και Pirelli εναντίον ομάδων

Σε μάχη ανακοινώσεων και δηλώσεων εξελίχθηκε η αποτυχημένη στρατηγική της Ferrari, η οποία οδήγησε σε εγκατάλειψη του Sebastian Vettel αλλά και στην απώλεια της τρίτης θέσης.

Ο Γερμανός ξέσπασε σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα εναντίον της Pirelli και η ιταλική εταιρία εξέδωσε δελτίο τύπου αναφέροντας πως οι ομάδες έχουν αγνοήσει τις συμβολές της για την αντοχή των ελαστικών της.

Αρχικά ο πιλότος της Ferrari επιτέθηκε στην Pirelli για την ποιότητα κατασκευής των ελαστικών της αλλά στη συνέχεια η ιταλική φίρμα απάντησε λέγοντας πως οι ομάδες έχουν αγνοήσει τις συμβουλές της για όριο γύρων ανά σετ ελαστικών. Ο Vettel κράτησε τα ελαστικά με την μεσαία σκληρότητα γόμας για 28 γύρους. Αυτή τελικά δεν «κράτησε» μέχρι το τέλος. Όπως ήταν φυσικό ο νεαρός Γερμανός ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και κανείς δεν περίμενε να κατηγορήσει την ομάδα του για αυτή την λανθασμένη όπως αποδεδείχθηκε επιλογή.


«Αν αυτό είχε συμβεί 200 μετρά πριν δεν θα ήμουν εδώ να σας μιλάω. Θα είχα πέσει με 300χλμ/ώρα στις μπαριέρες της Eau Rouge. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο Nico την Παρασκευή είχε κάτι παρόμοιο και δεν βγήκε εκτός πίστας για να κλατάρει το ελαστικό. Ούτε εγώ βγήκα εκτός πίστας οπότε δεν υπάρχει εξήγηση για το τι συνέβη. Είναι θέμα ασφάλειας» δήλωσε ο Vettel.

Η Pirelli από την άλλη πλευρά εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει: « Προσπαθούμε από τον Νοέμβριο του 2013 να πείσουμε τις ομάδες για να δημιουργηθεί κανονισμός που θα ορίζει τον μέγιστο αριθμό γύρων που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας οδηγός με το ίδιο σετ ελαστικών. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Η πρόταση ανέφερε πως η μέγιστη απόσταση για την prime γόμα (Αυτήν της μέσης σκληρότητας στο Βέλγιο) θα ήταν ίση με το 50% της απόστασης του GP. Για την option γόμα ( η μαλακή γόμα στο Βέλγιο) το 30% της απόστασης του GP. Αν αυτό ίσχυε σήμερα τότε ο μέγιστος αριθμός γύρων για την μέση γόμα θα ήταν 22».

Τώρα οι δύο πλευρές ψάχνουν να βρουν απαντήσεις και πρόκειται να συναντηθούν για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Σχετικές ειδήσεις