FUN TIME

Κορονοϊός: Συγκλονιστικά σκίτσα με τις παράλληλες ιστορίες δύο μαμάδων

Κορονοϊός: Συγκλονιστικά σκίτσα με τις παράλληλες ιστορίες δύο μαμάδων
Instagram @ademar__vieira

Δημιουργός τους ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Ademar Vieira.

Τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός έχει φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα όλων. Έχει επηρεάσει τις κοινωνικές μας σχέσεις, τις συνήθειές μας. Μας έχει κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα μίας σειράς από σκίτσα που δημοσίευσε ο ταλαντούχος σκιτσογράφος από τη Βραζιλία, Ademar Vieira. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τις δημιουργίες του που θίγουν κοινωνικά θέματα, αυτή η σειρά όμως είναι εμπνευσμένη από την πανδημία και τις τραγικές συνέπειες που έχει για πολλές οικογένειες.

Ο Ademar περιγράφει τις ιστορίες δύο οικογενειών. Μία μητέρα επιστρέφει από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και νοσεί με κορονοϊό. Μετά από τις πολυήμερες μάχες των γιατρών στο νοσοκομείο, αναρρώνει και επιστρέφει στο σπίτι και την οικογένειά της. Πριν διαγνωστεί όμως, είχε ήδη κολλήσει μία άλλη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, που δούλευε στο σπίτι της. Η συγκεκριμένη αδυνατεί να δεχθεί σωστή ιατρική περίθαλψη και λίγες μέρες μετά, καταλήγει.

Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα στα σκίτσα του καλλιτέχνη και «αγγίζουν» όποιον τα δει. Μέσα από τις δημιουργίες του, ο Ademar αναδεικνύει την ύπουλη μετάδοση του ιού, το πόσο απρόβλεπτος μπορεί να γίνει και την σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης.

Ο Bραζιλιάνος σκιτσογράφος ανέβασε τα σκίτσα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, τα αφιερώνει σε όλους αυτούς που και εν μέσω καραντίνας εξακολουθούν να δουλεύουν.

Δείτε τα σκίτσα με τις δύο ιστορίες παρακάτω.