GOSSIP

Νίκος Κοκλώνης: Όταν απαντούσε στην ερώτηση «Πού βρίσκει τα λεφτά;»

Νίκος Κοκλώνης: Όταν απαντούσε στην ερώτηση «Πού βρίσκει τα λεφτά;»
Ο Νίκος Κοκλώνης.
Glomex

Νίκος Κοκλώνης: O παρουσιαστής είχε απαντήσει στην ερώτηση «που βρίσκει τα λεφτά και καλύπτει το κόστος των ακριβών παραγωγών».

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Νίκος Κοκλώνης ερευνάται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Ο Έλληνας επιχειρηματίας, παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και των Μέσων έπειτα από τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και το βασικό ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι είναι «Ποια είναι η κύρια πηγή εσόδων του Νίκου Κοκλώνη;». Στο ερώτημα αυτό είχε απαντήσει ο ίδιος μέσα από τηλεοπτική συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοκλώνης, τον Ιανουάριου του 2022 είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show» και μεταξύ άλλων είχε απαντήσει στην ερώτηση «που βρίσκει τα λεφτά».

«Ίσως η πιο στοχευμένη ερώτηση που μου έχουν κάνει ποτέ. Δεν παίρνουν πολλά οι παραγωγές μου, παίρνουν αυτά που πρέπει να πάρουν. Κάνω παραγωγές για τα κανάλια, άρα τα κανάλια πληρώνουν. Πληρώνομαι και εγώ, αλλά την αμοιβή μου τη βάζω στην παραγωγή και πολλές φορές επενδύω παραπάνω. Τα “deal” τα κλείνει ο Κοκλώνης. Είμαι περήφανος που τα έχω καταφέρει», είχε πει αρχικά.

«Δεν μπορώ να βλέπω παραγωγές που σκίζουν και είναι από μη Έλληνες παραγωγούς. Με πειράζει που βλέπω μια παραγωγή στην prime time που έχει 60 τεχνικούς από άλλες χώρες και οι δικοί μας δεν έχουν δουλειά. Έχω 670 άτομα στην παραγωγή Έλληνες. Να μην παρεξηγηθεί αυτό. Οι θέσεις εργασίες καλύπτονται από άτομα που μένουν στην Ελλάδα μόνιμα», είχε προσθέσει.

«Εγώ πρέπει να διαπραγματευτώ έναν μισθό. Δεν ισχύει ότι πληρώνουμε ακριβά. Ο Κοκλώνης είναι ένας εργολάβος, εκτελεί παραγωγές για το κανάλι. Αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση τις παραγωγές μας τις έχει παραγγείλει ένα κανάλι. Για να “σκάσει” κάτι πρέπει να “σκάσει” πρώτα το κανάλι», είχε εξηγήσει ο Νίκος Κοκλώνης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Νίκος Κοκλώνης: Απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του

Χθες, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης περίμενε το τέλος της πολύωρης εκπομπής του JT2US ώστε να δώσει απάντηση στις εναντίον του κατηγορίες που προκύπτουν από την υπόθεση ελέγχου από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος.

Αφού ολοκλήρωσε τα του σόου, κοίταξε την κάμερα απέναντί του και απάντησε σε όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες. «Σας υποσχέθηκα ότι θα δώσω κάποιες απαντήσεις και θα πω κάτι. Θέλω λίγο την προσοχή σας, τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Τα περισσότερα, σχεδόν όλα, είναι ψέμματα. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και ούτε έχω κάτι να κρύψω. Μόνο μία παράκληση σε όλους εσάς που γράφετε για να γράψετε ή που περιμένατε ότι κάτι θα γίνει, για να πείτε για τον Κοκλώνη», ανέφερε ο παρουσιαστής.

«Ο Κοκλώνης είναι εδώ. Ρωτήστε με ό,τι θέλετε, όποιος θέλει, οτιδήποτε είναι, αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μία εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτήν και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δε θα σας αφήσω να τους πειράξετε», κατέληξε ο Νίκος Κοκλώνης.

Ο Νίκος Κοκλώνης δεν απάντησε τελικώς σε κάποια από τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του. Αντίθετα, έβαλε «μπροστά» τους 600 εργαζόμενους της εταιρείας, υποστηρίζοντας λίγο - πολύ, ότι όποιος «χτυπά» τον ίδιο, «παίζει» με το ψωμί 600 ανθρώπων.

Η υπόθεση ελέγχου

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που αφορά στον Νίκο Κοκλώνη, αναφέρει ότι ο ίδιος φέρεται να συνδέεται με εκτεταμένες απάτες και οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων!

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα αριθμεί 80 σελίδες και σε αυτό γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκτός από τον Νίκο Κοκλώνη, σύμφωνα με το πόρισμα στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται ακόμη 7 άτομα και συνολικά 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιριών αυτών. Με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε ήδη όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα κ.λπ.) του τηλεπαραγωγού-παρουσιαστή.

Επίσης, δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών πρόσωπων που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής, καθώς και των 13 εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Η Αρχή για το Ξέπλυμα αναφέρει ότι ο Νίκος Κοκλώνης χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες οφειλές περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία, με την αναφορά πως ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη στον παρουσιαστή για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Πάντως πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι το περιοδικό ΟΚ!, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορούσε μαζί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» είχε διετές συμβόλαιο με την εφημερίδα, το οποίο έληξε τον Φεβρουάριο του 2023.

Έτσι, από εδώ και πέρα, το εβδομαδιαίο lifestyle περιοδικό ΟΚ! που ανήκει στην Barking Well Media θα κυκλοφορεί αυτόνομα στα περίπτερα όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

Σχετικές ειδήσεις

Νίκος Κοκλώνης: Απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του - Βάζει «ασπίδα» τους 600 εργαζόμενούς του

Κοκλώνης: Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Μη στοχεύετε μία εταιρεία με 600 εργαζόμενους που ζουν από αυτήν

Κοκλώνης: Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Μη στοχεύετε μία εταιρεία με 600 εργαζόμενους που ζουν από αυτήν