ΓΥΝΑΙΚΑ

Θες να ξεκινήσεις διατροφή; Αυτά είναι όσα πρέπει να κάνεις αλλά και να αποφύγεις!

Θες να ξεκινήσεις διατροφή; Αυτά είναι όσα πρέπει να κάνεις αλλά και να αποφύγεις!
PIXABAY

Πολλά είναι τα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε διατροφή ή δίαιτα – Δείτε τι πρέπει να προσέξετε και να αποφύγετε για να μην χάσετε το στόχο σας.

Πρώτο και βασικότερο είναι να μην ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής μόνοι και να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό. Συχνά πιστεύουμε πως ξέρουμε τι είναι αυτό που θα μας κάνει καλό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι ένας από τους χρυσούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις εάν θέλεις να χάσεις βάρος (περίπου ανά 3-4 ώρες). Όμως προσοχή στην παγίδα που είναι οι μερίδες. Πρέπει να είναι μικρές και ισορροπημένες.

Όχι στα αναψυκτικά και τα light προϊόντα. Προτιμήστε φρέσκους χυμούς ή και νερό με λεμόνι και μέλι, τσάι, καφέ, αλλά πρέπει να πείτε όχι στα αναψυκτικά, ναι, και στα light γιατί κρύβουν θερμίδες και ζάχαρη.

Όχι στο φαγητό αργά το βράδυ. Ένα πολύ μεγάλο λάθος αλλά και αδυναμία είναι οι «λιγούρες» το βράδυ. Φροντίστε τα γεύματά σας να είναι συχνά όλη τη μέρα ώστε να μην πεινάτε μετά τις 22:00. Επίσης, καλό θα είναι το βραδινό να μην είναι βαρύ για να έχετε έναν πιο ήσυχο ύπνο. Εάν πάλι ξυπνάτε αργά το βράδυ και ψάχνετε το ψυγείο, θα ήταν προτιμότερο να φάτε κάτι παγωμένο για να σας κοπεί η όρεξη. Μια πολύ καλή επιλογή είναι κόκκινα φρούτα που μπορείτε να διατηρείτε στην κατάψυξη.

Πολύ νερό. Εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «ξέχασα», «έπινα κάτι άλλο» κτλ… Το νερό είναι πολύτιμο για το σώμα, για την υγεία αλλά και σύμμαχος σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Για όσους δυσκολεύονται, μπορούν να βάλουν μέσα στο ποτήρι, λίγο λεμόνι, πορτοκάλι ή άλλο φρούτο για να έχει μια πιο ευχάριστη γεύση.

Πετάξτε τα junk food! Όχι στην κυριολεξία, αλλά μπορείτε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο πριν ξεκινήσετε διατροφή. Δώστε τρόφιμα που ξέρετε ότι δεν είναι στο πρόγραμμά σας σε συνανθρώπους σας και ξεκινήστε από το μηδέν. Είναι βασικό να μην έχετε πειρασμούς.

Ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ζάχαρη. Αναζητήστε εναλλακτικές όπως η stevia και η ζαχαρίνη.

Τέλος, ακόμη και αν δεν αρέσει σε πολλούς, η γυμναστική είναι κάτι που καλό θα είναι να κάνετε. Δεν είπαμε να χτυπηθείτε στα γυμναστήρια αλλά και μια ωρίτσα γρήγορο περπάτημα 3-4 φορές τη βδομάδα θα σας κάνει καλό. Όχι μόνο θα χάνετε πόντους αλλά θα είστε και σε φόρμα.

Σχετικές ειδήσεις