ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sniff: Το νέο φιλμ νουάρ με Αλ Πατσίνο και ένα καστ που θα ζήλευε μέχρι και το Ocean's Eleven

Αλ Πατσίνο
AP

Στη νέα ταινία Sniff συμπρωταγωνιστούν οι: Αλ Πατσίνο, Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν και Ντάνι ΝτεΒίτο.

Ο σκηνοθέτης Τέιλορ Χάκφορντ κατάφερε στη νέα του ταινία να συγκεντρώσει ένα καστ ηθοποιών που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους απανταχού κινηματογραφόφιλους.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Αλ Πατσίνο, Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν και ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντάνι ΝτεΒίτο θα είναι οι πρωταγωνιστές του νέου φιλμ νουάρ με τίτλο Sniff. Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο.

«Ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του νουάρ, αλλά ποτέ δεν είχα κάνει ένα», δήλωσε ο σκηνοθέτης για το νέο του πρότζεκτ περιγράφοντας τον ενθουσιασμό του αμέσως μόλις διάβασε το σενάριο. «Όλη η ιδέα τοποθετεί το φιλμ σε έναν οίκο ευγηρίας. Στην Αμερική αυτοί οι οίκοι ευγηρίας έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς παίζονται πολλά λεφτά όσων επιλέγουν να ζήσουν σε ένα τέτοιο μέρος. Το βρήκα καταπληκτική ιδέα, η ατμόσφαιρα ενός καλού φιλμ νουάρ, η σκοτεινή ιστορία, οι απίστευτα σύνθετοι χαρακτήρες», εξήγησε.

Στο σενάριο λοιπόν που έγραψε ο Τομ Γκρέι, δύο ηλικιωμένοι πεθαίνουν κάτω από αδιευκρίνιστες και ύποπτες συνθήκες σε έναν πολυτελή οίκο ευγηρίας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός ντετέκτιβ Joe Mulwray (Μόργκαν Φρίμαν) επιστρέφει πίσω στη δράση μαζί με τον πρώην συνεργάτη του William Keys (ΝτεΒίτο). Η έρευνα για τους θανάτους παίρνει αναπάντεχες διαστάσεις καθώς αποκαλύπτεται ένα υπόγειο δίκτυο ναρκωτικών, σεξ και δολοφονιών στην πλούσια κοινότητα που ελέγχει ένας ισχυρός ηλικιώμένος ένοικος, ο Harvey Stride (Αλ Πατσίνο) και η femme fatale γυναίκα του, γνωστή ως «Η Αράχνη» (Έλεν Μίρεν).

Για την ιστορία Sniff είναι ακρωνύμιο του Senior Nursing Institute & Family Foundation.

H παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους με στόχο η τανία να κυκλοφορήσει στα σινεμά το τελευταίο τετράμηνο του 2022.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O Κιάνου Ριβς έπαθε «John Wick» στο teaser του νέου Matrix 4!

Google: Αφιερωμένο στον DJ Avicii το σημερινό Doodle

Μεγάλη νίκη για τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της παραιτήθηκε από την κηδεμονία της!