ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Matrix»: Ο Κιάνου Ριβς δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον «Neo» - Oι σταρ που απέρριψαν το ρόλο

Ο Κιάνου Ριβς «Neo» στο The Matrix
Κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί άλλον ηθοποιό στο ρόλο του Κιάνου Ριβς στο «The Matrix»
Αρχείο Newsbomb.gr

Ο Κιάνου Ριβς θα είναι για πάντα ο «Neo». Δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ απέρριψαν το ρόλο στο «The Matrix»

Το «The Matrix» είναι μια από τις πιο σημαντικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών επηρεάζοντας σημαντικά το τοπίο της ποπ κουλτούρας ήδη από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του το 1999. Καθώς το franchise συνεχιζόταν, οι ταινίες έγιναν προοδευτικά πιο περίπλοκες, δημιουργώντας ολόκληρη την ιστορία της πτώσης της ανθρωπότητας και πώς μια τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε πρακτικά να υποδουλώσει την ανθρώπινη φυλή προσομοιώνοντας την πραγματικότητα. Μήπως σας θυμίζει κάτι;

Σημαντική ήταν ασφαλώς και η συμμετοχή του Κιάνου Ριβς στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν μετά την ερμηνεία του ως Neo. Ωστόσο, ο Ριβς δεν ήταν από την αρχή η πρώτη επιλογή για να παίξει το ρόλο που θα απογείωσε την καριέρα του.

Οι σταρ που απέρριψαν το ρόλο του Neo

Ένας από τους σταρ που αρνήθηκαν το ρόλο του Neo ήταν ο Μπραντ Πιτ. Σε συνέντευξή του στο USA Today, ο Πιτ δήλωσε ότι «πήρε το κόκκινο χάπι». Ανέφερε επίσης ότι το The Matrix δεν ήταν το μόνο κινηματογραφικό αριστούργημα στο οποίο του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και την πέταξε. «Αν κάναμε μια εκπομπή για τις σπουδαίες ταινίες που έχω απορρίψει, θα χρειαζόμασταν δύο νύχτες» είπε χαρακτηριστικά.

Για να είμαστε ειλικρινείς η άρνησή του να πρωταγωνιστήσει στο «The Matrix» δεν φάνηκε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του, καθώς έπαιξε σε ένα άλλο κλασικό έργο την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία επιστημονικής φαντασίας των αδελφών Wachowski. Ο λόγος για του περίφημο «Fight Club» του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Πριν ο ρόλος καταλήξει στα χέρια του Κιάνου Ριβς, προτάθηκε σε έναν ακόμα γνωστό ηθοποιό. Ο λόγος για τον Γουίλ Σμιθ που επίσης αρνήθηκε. Ο σταρ των ταινιών «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Άντρες με τα Μαύρα» παραδέχτηκε στο Entertainment Weekly ότι αν έπαιζε «μάλλον θα το είχε καταστρέψει». Αποκάλυψε επίσης για πρώτη φορά ότι οι Wachowski αρχικά είχαν σκεφτεί τον Βαλ Κίλμερ για τον ρόλο του Morpheus προτού αυτός καταλήξει στον Λόρενς Φίσμπερν.

Το γεγονός ότι τόσο ο Πιτ όσο και ο Σμιθ απέρριψαν το ρόλο του Neo, μόνο καλό έκανε στον Ριβς, ο οποίος είδε να ανοίγονται μπροστά του νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Αν και ήταν ήδη ένας καθιερωμένος αστέρας δράσης χάρη στο «Speed» ​​και το «Point Break», το «The Matrix» απογείωσε την καριέρα του και του άνοιξε το δρόμο για ταινίες όπως το «John Wick».

Διαβάστε επίσης

Στο «John Wick 4» ο Κιάνου Ριβς λέει μόλις 380 λέξεις σε τρεις ώρες!

Κιάνου Ριβς ο μυκητοκτόνος - Ερευνητές έδωσαν το όνομά του σε φονικά βακτήρια

Μόλις μάθαμε το αγαπημένο συγκρότημα του Κιάνου Ριβς