ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Πόλεμος των Ρόουζ» έχει ριμέικ - Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές

Ο «Πόλεμος των Ρόουζ»
Κάθλιν Τέρνερ και Μάικλ Ντάγκλας στην ταινία του 1989

O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Ολίβια Κόλμαν στο ριμέικ της ταινίας του 1989, Ο Πόλεμος των Ρόουζ

Ο «Πόλεμος των Ρόουζ» (War of the Roses) αποκτά remake και επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Ολίβια Κόλμαν.

Το σενάριο της ταινίας θα έχει την υπογραφή του Τόνι ΜακΝαμάρα, γνωστός σε πολλούς από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία του με την Κόλμαν, καθώς οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά στην Ευνοούμενη του Λάνθιμου.

Στη σκηνοθετική καρέκλα θα κάτσει ο Τζέι Ρόουτς (Austin Powers), ενώ στην παραγωγή βρίσκεται η Searchlight Pictures.

Ο Πόλεμος των Ρόουζ

Ο Πόλεμος των Ρόουζ κυκλοφόρησε το 1989, σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο και σενάριο Μάικλ Λίσον βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1981 του Γουόρεν Άντλερ. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ και Ντάνι Ντε Βίτο.

Η ταινία που αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία ακολουθεί ένα πλούσιο ζευγάρι με έναν φαινομενικά τέλειο γάμο. Όταν ο γάμος τους αρχίζει να διαλύεται, τα υλικά αγαθά γίνονται το κέντρο μιας εξωφρενικής και πικρής μάχης διαζυγίου. Τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην ταινία, το όνομα της οικογένειας του παντρεμένου ζευγαριού είναι το Ρόουζ και ο τίτλος είναι ένας υπαινιγμός για τις μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων Οίκων της Υόρκης και του Λάνκαστερ που διεκδικούσαν τον αγγλικό θρόνο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα.

Σύντομη σύνοψη της ταινίας

Ένας δικηγόρος (Ντάνι ντε Βίτο) αφηγείται την απίστευτη ιστορία της Μπάρμπαρα (Κάθλιν Τέρνερ) και του Όλιβερ Ρόουζ (Μάικλ Ντάγκλας), ενός ζεύγους που παντρεύτηκε έπειτα από μεγάλο έρωτα, έζησε μαζί δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια και, όταν αποφάσισε να χωρίσει, επιδόθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο, μέχρι ο ένας από τους δύο συζύγους να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι.

Διαβάστε επίσης

O Tομ Κρουζ επιστρέφει στο «Top Gun 3» αλλά άγνωστο πότε

Η επόμενη ταινία του Λάνθιμου με την Έμα Στόουν έχει τρέιλερ

Τιτανικός: Πουλήθηκε σε δημοπρασία η «σανίδα» που έσωσε την Κέιτ Γούινσλετ - Το αστρονομικό ποσό