ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο ιερέας που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. επειδή κοινωνούσε πολίτες παρά την απαγόρευση

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο ιερέας που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. επειδή κοινωνούσε πολίτες παρά την απαγόρευση

Τον ιερέα, ο οποίος αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κοινωνούσε χθες Κυριακή των Βαΐων, πιστούς στο Κουκάκι αναζητά η Αστυνομία.

Ήδη το όνομά του κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου και όπως φαίνεται πρόκειται για ιερέα με μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Ο ιερέας παραμένει άφαντος προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο, το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (13/04). Δεν εμφανίστηκε στις Αρχές ενώ ούτε η Αστυνομία κατάφερε να τον βρει στην εκκλησία.

Πρόκειται για τον 47χρονο Γ.Σ. που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον ναό του Αγίου Νικολάου. Ο «παπάς των φτωχών», όπως τον αποκαλούν, φροντίζει από το 2002 άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες (ανέργους, πολυτέκνους, αστέγους και μικροσυνταξιούχους), διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου προσφέρονται 300 γεύματα κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί με τον παπά των φτωχών και έχου ν αφιερώσει σχετικά ρεπορτάζ για την δράση του.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του ιερέα δεν συνιστά πράξη αγάπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

«Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της Ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή των Βαΐων, ο συγκεκριμένος ιερέας αποφάσισε να λειτουργήσει κανονικά την Εκκλησία ενώ περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα του ναού.

Η αποκάλυψη του Νίκου Μάνεση: «Έτσι φαίνεται ο κόσμος περισσότερος στην τηλεόραση» (video)