ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μονεμβασιά: Ο δραματικός διάλογος – «Γιατί το έκανες;» - «Πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο»

Μονεμβασιά: Ο δραματικός διάλογος – «Γιατί το έκανες;» - «Πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο»
Ενδεικτικό της σφοδρότητας της παράσυρσης είναι το στιγμιότυπο με ένα παπούτσι ενός εκ των δύο θυμάτων να βρίσκεται σε απόσταση 15 μέτρων από τη σορό
Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τις φωτογραφίες από την αυτοψία των αστυνομικών στον τόπο της τραγωδίας στην Μονεμβασιά.

Αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις αστυνομικού, γιατρού και κατοίκου της περιοχής, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο της φονικής παράσυρσης στη Μονεμβασιά, προσπαθώντας να σώσουν τον έναν από τους δύο τραυματίες.

Το newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις καταθέσεις που φωτίζουν τις δραματικές στιγμές πριν και μετά τη φονική πορεία του 52χρονου, ο οποίος συνελήφθη και σύμφωνα με το δικηγόρο του Αλέξη Κούγια πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Αστυνομικός, ο οποίος κατά την άφιξή του στο σημείο βρήκε τον 77χρονο αιμόφυρτο -στη μέση του δρόμου- έχοντας τις αισθήσεις του, περιγράφει:

«Αρχικά τον ρώτησα πως τον λένε και εκείνος μου απάντησα. Αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ. Απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους εκτρέποντας την κυκλοφορία από παραδρόμους ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους και απέκλεισα το ρεύμα κυκλοφορίας.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα το χώρο αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου.

Έκανα προσπάθεια να τον σταματήσω τόσο εγώ αλλά και ο πολίτες που ήταν στο σημείο αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασύροντας τον τραυματία και σέρνοντάς τον κάτω από το όχημά του.

Τον ακολούθησε αρχικά ο συνάδελφος μου με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και ύστερα και εγώ με το περιπολικό. Μετά από 200 μέτρα είδα τον τραυματισμένο άντρα που είχε παρασύρει να βρίσκεται στη μέση του δρόμου χωρίς να έχει πλέον τις αισθήσεις του.

Τον σκέπασα με ένα λευκό σεντόνι , τοποθέτησα κώνους και συνέχισα την πορεία μου προς την Νεάπολη αναζητώντας το λευκό όχημα.

Μετά με ειδοποίησαν ότι το όχημα ήταν σε πάρκινγκ στο εστιατόριο … στον οικισμό Αγία Παρασκευή Μονεμβασιάς. Γύρισα πίσω και φτάνοντας με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πως το όχημα είχε φύγει από το πάρκινγκ με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά.

Μετά είδα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να κινείται αυτοκίνητο μάρκας μπλε και πίσω ακολουθούσε το λευκό όχημα, που ενεργώντας προσπέραση, συγκρούστηκε πλευρικά με το μπλε όχημα και μετά επίσης πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα».

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση γιατρού, κατοίκου της περιοχής, που προσπάθησε να σώσει τον τραυματία πριν περάσει για δεύτερη φορά το όχημα του δράστη από πάνω του:

«Ως γιατρός έχω ιατρικά σύνεργα μαζί μου στο αμάξι μου και πήγα να δω τι συνέβη. Είδα έναν άντρα ξαπλωμένο μπρούμυτα και όταν τον γύρισα ανάσκελα τον αναγνώρισα. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Την ώρα που προσπαθούσα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με τη βοήθεια άντρα είδα ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας με κατεύθυνση από τους Μολάους. Τράβηξε τον άντρα που με βοηθούσε προς τα έξω από το δρόμο και το αυτοκίνητο μας πέρασε σε απόσταση μισού μέτρου περίπου την τελευταία στιγμή. Το αυτοκίνητο ήταν μάρκας Fiat Punto. Βλέποντας τον τραυματία διαπίστωσα ότι το κεφάλι του, ο θώρακας και η κοιλιακή χώρα έφεραν ίχνη από λάστιχο τροχών αυτοκινήτου».

Σε άλλη κατάθεση αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, περιγράφει:

«Στην προσπάθειά του να φύγει από το σημείο έκανε προσπέραση σε προπορευόμενο αυτοκίνητο που προσέκρουσε στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με ταχύτητα αφού το περιπολικό σηκώθηκε στον αέρα κατά τη σύγκρουση. Στο σημείο κατέφτασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και έδιναν εντολές στον δράστη να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να υπακούει.

Μετά από 10 λεπτά συνεχών εντολών να βγει έξω οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες. Ρώτησα στον δράστη «γιατί το έκανες αυτό;» και εκείνος απάντησε «πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο».

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το μακελειό στη Μονεμβασιά

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη φονική παράσυρση με δύο νεκρούς στη Μονεμβασιά αποκαλύπτει το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για εικόνες από την αυτοψία που διενήργησε η αστυνομία στον τόπο της τραγωδίας.


Απεικονίζεται το λευκό όχημα του δράστη το οποίο έχει υποστεί φθορές στο μπροστινό του μέρος από την παράσυρση ενώ φαίνονται και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο 77χρονους.


Ενδεικτικό της σφοδρότητας της παράσυρσης είναι το στιγμιότυπο με ένα παπούτσι ενός εκ των δύο θυμάτων να βρίσκεται σε απόσταση 15 μέτρων από τη σορό.

Σε μία από τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι είδε τον τραυματία αιμόφυρτο στην άσφαλτο να έχει τις αισθήσεις του.

Δέκα λεπτά αργότερα είδε το λευκό όχημα του δράστη να έρχεται προς το μέρος του, του έκανε σήμα να σταματήσει και παρά το ότι είχαν τοποθετηθεί κώνοι στο σημείο εκείνος συνέχισε την πορεία του και πέρασε πάνω από τον τραυματία σκοτώνοντάς τον.

Κούγιας: Ο δράστης χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας

Λανθασμένη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του τη δίωξη που ασκήθηκε στον 52χρονο για το μακελειό στη Μονεμβασιά ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο ο δράστης «θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο, με ακαταλόγιστο την ώρα του φρικτού τροχαίου.

«Από χθες το βράδυ έχω στα χέρια μου τη δικογραφία. Υπάρχουν εφτά καταθέσεις συνανθρώπων του, οι οποίοι περιγράφουν μια τραγωδία από την προηγούμενη ημέρα: ενός ανθρώπου που ενώ ήταν φυσιολογικός (normal) άρχισε να έχει αλλόκοτες συμπεριφορές σε αγνώστους» είπε χαρακτηριστικά.

«Μισή ώρα πριν γίνει η τραγωδία οι μάρτυρες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την αδελφή του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν το είχαν κάνει, ίσως να το είχαν προλάβει. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να αντιμετωπίζει μία κατάσταση που είναι ανεξήγητη» είπε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας ότι εμφανώς περνάει «μανιακή κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο μακελειό στη Μονεμβασιά: Μαρτυρίες για συνοδηγό στο αυτοκίνητο του δράστη

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το μακελειό στη Μονεμβασιά