ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Μονεμβασιά: Ο δράστης δεν ήταν μεθυσμένος, είχε σώας τας φρένας, λέει ο δικηγόρος

Έγκλημα στη Μονεμβασιά: Ο δράστης δεν ήταν μεθυσμένος, είχε σώας τας φρένας, λέει ο δικηγόρος
Απίστευτη τραγωδία

Μονεμβασιά: «Ήξερε τι διέπραξε, είχε την ικανότητα να κρυφτεί και να επανέλθει εκ νέου»

«Υπάρχει έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο, που προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε ως μέσο εγκλήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Xρήστος Πλειώτας, ο οποίος περιέγραψε το πώς συνέβη το τρομερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή δύο ηλικιωμένων στη Μονεμβασιά.

Έχοντας αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο κ. Πλειώτας έκανε μια λεπτομερή αναφορά για τον πώς συνέβη η απίστευτη τραγωδία, επισημαίνοντας την εγκληματική δράση του 52χρονου κατηγορούμενου.

«Ήταν ένας απλά τραυματισμένος συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο που βρέθηκε στο οδόστρωμα. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν ορθοπεδικός και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή (με το αυτοκίνητο) από τον δράστη, ο οποίος σκόπιμα το όχημά του περνά πάνω του. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πλειώτας.

«Δυστυχώς ο επίλογος είναι τραγικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος. Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, τόνισε ότι «καθ’ ημάς υπάρχει έγκλημα, ανθρωποκτονία προμελετημένη που περιέχει δόλο».

Όλα έγιναν συνειδητά

«Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά”, δήλωσε. Μάλιστα, όπως τόνισε, σύμφωνα με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, που έχει το ακαταλόγιστο, να επιστρέψει να κρυφτεί και να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος;», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας αντικρούοντας το επιχείρημα του συναδέλφου, του Αλέξη Κούγια. «Ήξερε τι διέπραξε, είχε την ικανότητα να κρυφτεί και να επανέλθει εκ νέου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από ψυχοπαθολογική δραστηριότητα ένα άτομο που γνώριζε καλά τι έκανε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο μακελειό στη Μονεμβασιά: Μαρτυρίες για συνοδηγό στο αυτοκίνητο του δράστη

Κούγιας για φονικό στη Μονεμβασιά: Ο δράστης χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας

Μονεμβασιά: Για διπλή ανθρωποκτονία ο 52χρονος - «Θα τον κρίνει ο Θεός» λένε οι γονείς του