ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Για διπλή ανθρωποκτονία ο 52χρονος - «Θα τον κρίνει ο Θεός» λένε οι γονείς του

Μονεμβασιά: Για διπλή ανθρωποκτονία ο 52χρονος - «Θα τον κρίνει ο Θεός» λένε οι γονείς του
Η διπλή δολοφονία στη Μονεμβασιά από τον 52χρονο που παρέσυρε δύο 77χρονους συγκλονίζει
Spartanews.gr

Η διπλή δολοφονία στη Μονεμβασιά από τον 52χρονο που παρέσυρε δύο 77χρονους συγκλονίζει

Με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα απολογηθεί την Τετάρτη το απόγευμα ο 52χρονος οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στη Μονεμβασιά και ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα για το δολοφονικό αμόκ του που κράτησε περίπου 20 λεπτά

Τα μόνια λόγια που είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Σκάλας ήταν «μην με ακουμπάει κανείς, έφτασε η ώρα μηδέν» ενώ, όπως μετέδωσε το MEGA κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι εφόσον ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Το λευκό αυτοκίνητο που έγινε φονικό όπλο στα χέρια του 52χρονου το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά, φέρει εμφανή τα σημάδια από την παράσυρση των δύο άτυχων ηλικιωμένων αλλά και τη σύγκρουση με το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τους λιγοστούς φίλους του δράστη η πράξη του 52χρονου δείχνει ακατανόητη. «Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν ο εαυτός του» είπε ένας εξ αυτών ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δολοφονική μανία και επιθυμία να αποτελειώσει τα θύματά του. «Ήρθε με ταχύτητα μεγάλη. Τον έβαλε από κάτω και τον έσυρε 200 μέτρα. Τον πιο μαρτυρικό θάνατο» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας του διπλού φονικού στη Μονεμβασιά.

«Θα τον κρίνει ο Θεός»

Από την πλευρά τους οι γονείς του κατηγορούμενου 52χρονου από τη Μονεμβασιά μίλησαν στο Star για τον γιο τους, λέγοντας πως «θα τον κρίνει ο Θεός»,

«Εγώ τι να πω. Ένα μόνο. Ακόμη και πριν πάρει δίπλωμα βοήθαγε στα κτήματα τον πατέρα του και του θάρρευε το αυτοκίνητο και δεν είχε πει ποτέ κανείς άνθρωπος ότι είχε κάνει γρατζουνιά. Και δεν μου είπε και ποτέ ένας άνθρωπος ότι έτρεχε», είπε η μητέρα του δράστη.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχιατρική πάθηση. «Είμαι έκπληκτος γιατί διαβάζοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις των ανθρώπων που τον συνάντησαν λίγα λεπτά πριν και περιγράφουν τη συμπεριφορά του, πώς υπήρξε εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη στον άνθρωπο αυτόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση μανιοκαταθλίψεως».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, υπήρξαν άνθρωποι που ενημέρωσαν την αδερφή του 52χρονoυ για την κατάστασή του, η οποία όμως δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρό θέμα. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με άλλους όρους, όχι με το θυμικό. Υπάρχουν 7 καταθέσεις ανθρώπων που τον είδαν και καταθέτουν ότι έκανε πράγματα αλλοπρόσαλλα».

Διαβάστε επίσης:

Μονεμβασιά - Κούγιας: «Είμαι έκπληκτος, πρόκειται για κλασική περίπτωση μανιοκαταθλιπτικού»

Μονεμβασιά: Ο 52χρονος που σκότωσε τους 77χρονους «είναι στα χαμένα»: «Έκανα κάτι που δεν θυμάμαι»