ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά - Κούγιας: «Είμαι έκπληκτος, πρόκειται για κλασική περίπτωση μανιοκαταθλιπτικού»

Μονεμβασιά - Κούγιας: «Είμαι έκπληκτος, πρόκειται για κλασική περίπτωση μανιοκαταθλιπτικού»
O Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του 52χρονου οδηγού και δράστη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχιατρική πάθηση.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Μονεμβασιά: Ο κ. Κούγιας δέχτηκε να εκπροσωπήσει νομικά τον 52χρονο κατηγορούμενο.

Συγκλονίζει η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στη Μονεμβασιά με θύματα δύο ηλικιωμένους και δράστη έναν 52χρονο. Ο 52χρονος ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος ζήτησε να επικοινωνήσει με δικηγόρο. Ο ίδιος επέλεξε να τηλεφωνήσει στον γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας του ότι «έκανα κάτι που δεν θυμάμαι».

Ο κ. Κούγιας δέχτηκε να τον εκπροσωπήσει νομικά. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής τον επισκέφτηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, με τον κ. Κούγια να δηλώνει ότι ο πελάτης του δεν είσαι σε θέση να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Έτσι παραμένει μυστήριο γιατί έκανε τη φονική πορεία με το λευκό όχημα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA», ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του 52χρονου οδηγού και δράστη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχιατρική πάθηση.

«Είμαι έκπληκτος γιατί διαβάζοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις των ανθρώπων που τον συνάντησαν λίγα λεπτά πριν και περιγράφουν τη συμπεριφορά του, πώς υπήρξε εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη στον άνθρωπο αυτόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση μανιοκαταθλίψεως», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, υπήρξαν άνθρωποι που ενημέρωσαν την αδερφή του 52χρονου για την κατάστασή του, η οποία όμως δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρό θέμα. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με άλλους όρους, όχι με το θυμικό. Υπάρχουν 7 καταθέσεις ανθρώπων που τον είδαν και καταθέτουν ότι έκανε πράγματα αλλοπρόσαλλα», είπε.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, ο 52χρονος παραμένει στα κρατητήρια.

«Αντί να πάει σε ένα ψυχιατρείο και συγχρόνως τον υποχρεώνουν να απολογηθεί ενώ εγώ αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του», πρόσθεσε.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι η αγρια δολοφονία στη Μονεμβασιά έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο 50χρονος οδηγός παρέσυρε περίπου 200 μέτρα έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας και τον σκότωσε. Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Επέστρεψε και σκότωσε και τον δεύτερο αναβάτη που επέβαινε στη μοτοσυκλέτα με τον ίδιο τρόπο ακριβώς.

Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες και έσπευσε στο σημείο. Περιπολικό ακολούθησε το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο δράστης και μπήκε μπροστά του για να ανακόψει τη πορεία του.

Ωστόσο ο δράστης εμβόλισε και το περιπολικό, όμως συνελήφθη λίγο αργότερα μετά από καταδίωξη.

Ο 52χρονος που σκότωσε τους 77χρονους «είναι στα χαμένα»

Τα θύματα βρήκαν βασανιστικό θάνατο και το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρισκόταν ο 52χρονος όταν τα παρέσυρε. Μέχρι στιγμής κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει πει πολλά για την φονική πορεία, ενώ από την πρώτη στιγμή έμοιαζε -όπως περιγράφουν αστυνομικοί- «να είναι στα χαμένα».

Καλά πληροφορημένες πηγές προσθέτουν ότι περιορίστηκε να πει: «Δεν κατάλαβα τι συνέβη». Μάλιστα, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση στους αστυνομικούς, οι οποίοι ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν. Αυτό που λένε είναι ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του και για το λόγο αυτό δεν του πήραν ακόμα κατάθεση.

Το βασικό ερώτημα των Αρχών είναι εάν έδρασε συνειδητά ή ασυνείδητα. Οι γιατροί που θα τον εξετάσουν θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το κατά πόσο είναι σε θέση να απολογηθεί στην Ανακρίτρια ή όχι. Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο Τριπόλεως.

«Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο, σαν να είχε στόχο»

Οι δύο ηλικιωμένοι σύρθηκαν, με απίστευτη αγριότητα, κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του 52χρονου οδηγού ο οποίος φαίνεται πως ήταν σε κατάσταση αμόκ.

«Πρόλαβα και είδα το πρόσωπό του από το παράθυρο του οδηγού. Δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ έτσι. Το βλέμμα καρφωμένο στο δρόμο και τα δόντια του σφιγμένα, ενώ το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Φαινόταν σαν να έχει έναν στόχο προς τον οποίο κοίταζε απερίσπαστος», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

«Ξαφνικά, χωρίς να φταίνε δύο άνθρωποι, φύγανε από αυτόν τον κόσμο, εντελώς βασανιστικά, άδικα. Τους χτύπησε από πίσω λογικά. Ένας παλαβός, δεν ξέρω, ένας… δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω. Τι να σας πω. Το θέμα είναι ότι το κακό έγινε, αυτό είναι το άσχημο. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε μεθύσει. Δεν ξέρω. Δεν ήμουν μαζί του. Εγώ δούλευα και είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στο δρόμο», δήλωσε ο γιος ενός εκ των θυμάτων.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί «έριξαν» το περιπολικό πάνω στο αυτοκίνητο του 52χρονου για να καταφέρουν να τον σταματήσουν. Μάλιστα, και ένας πολίτης χρησιμοποίησε το ΙΧ του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Μονεμβασιά: Ένας νεκρός μετά από παράσυρση – Έπεσε σε περιπολικό ο οδηγός

Μονεμβασιά: Ο 52χρονος που σκότωσε τους 77χρονους «είναι στα χαμένα»: «Έκανα κάτι που δεν θυμάμαι»