ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Προσπάθησε να το... παίξει τρελός στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Μεσολόγγι: Προσπάθησε να το... παίξει τρελός στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Μεσολόγγι: Δεν πήγαν τα πράγματα όπως ακριβώς σχεδίαζε ο 50χρονος όταν έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού

Τάσεις αυτοκτονίας εκδήλωσε ο 50χρονος κρεοπώλης μόλις έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού ωστόσο ο ψυχίατρος που τον εξέτασε είχε πολύ διαφορετική άποψη για τα όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με το STAR, o 50χρονος εξετάστηκε άμεσα από τον ιατρό στο ψυχιατρείο των φυλακών αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιο εύρημα, ούτε συνέτρεχε λόγος ανησυχίας.

Έτσι, ο 50χρονος δεν κατάφερε να πετύχει τον εγκλεισμό του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Θυμίζουμε πως όταν έφτασε στις φυλακές την Τετάρτη (24/01), οι άλλοι κρατούμενοι τον «υποδέχτηκαν» με ύβρεις και απειλές με αποτέλεσμα ο 50χρονος να τρομάξει και να πει στους αστυνομικούς πως «θα αυτοκτονήσω».

Tα τρία ψέματα που έστειλαν τον κρεοπώλη φυλακή - Πώς τον «έδεσαν» οι Αρχές

Με τρία ψέματα προσπάθησε ο 50χρονος κρεοπώλης να αποπροσανατολίσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα κενά κατά τη διάρκεια της διαδρομής από συγκεκριμένες τοποθεσίες προς άλλες, ήταν τεράστια, σε σημείο που ουσιαστικά «έκαψαν» τον 50χρονο.

Ποια ήταν όμως τα τρία ψέματα που «έδεσαν» την υπόθεση;

Το πρώτο ήταν πως δήλωσε ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημά του του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι μαύρου χρώματος το οποίο φέρει εξωτερικά ξύλινο κουτί μεταφοράς σκύλου και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως είπε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές, καθώς 3 κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το όχημά του να περνά από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια στην περιοχή Κάμπου.

Το δεύτερο ήταν ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς το μίνι μάρκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές μιας και από κάμερα προκύπτει ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή «Λυομένων», όπου παρέμεινε για 11 λεπτά και ακολούθως κινήθηκε προς το μίνι μάρκετ.

Το τρίτο είχε να κάνει με τον χρόνο που ο 50χρονος δήλωσε ότι πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά (καθώς είχε αναφέρει ότι παρέλαβε τον 31χρονο την 20:36 και αφίχθη στο μίνι μάρκετ την 21:00 με 21:10), αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Η φυσική ανάγκη και το... χαρτί υγείας

Στη δικογραφία αναφέρεται ωστόσο πως ο 50χρονος ισχυρίστηκε πως σταμάτησε μέχρι και για να πραγματοποιήσει φυσική ανάγκη, ωστόσο από έρευνα που έγινε διαψεύστηκε και ο ισχυρισμός αυτός.

«Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει αβίαστα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 55 λεπτών, το οποίο δεν δικαιολογείται σύμφωνα με όσα μας έχει αναφέρει ο… για τη διαδρομή και τις κινήσεις που πραγματοποίησε. Όταν αυτό του γνωστοποιήθηκε εκείνος αρχικά δήλωσε ότι παρέλειψε να αναφέρει πως πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση για να κάνει ένα τσιγάρο, χρόνος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 55 λεπτά της ώρας.

Δήλωσε ότι δεν μετέβη στην οικία του καθώς εκεί δεν είχε χαρτί υγείας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι παραθαλάσσια όπου τελικά πραγματοποίησε την ανάγκη του είχε χαρτί υγεία στην τσέπη του. Κατόπιν τούτων προς επιβεβαίωση των ανασκευασμένων πλέον λεγομένων του, αποφασίστηκε Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας να μεταβούν με τον … προκειμένου τους υποδείξει το σημείο που αυτός πραγματοποίησε τη σωματική του ανάγκη.

Πράγματι αυτός υπέδειξε σημείο όπου η Ανατολική Περιμετρική Μεσολογγίου τερματίζει στον δρόμο που ανατολικά οδηγεί προς τα … Στο σημείο αυτό έγινε έλεγχος παρουσία του, όμως δεν εντοπίστηκαν ίχνη αφόδευσης ούτε χαρτί υγείας που είχε χρησιμοποιήσει, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι και αυτός ο ισχυρισμός του είναι ψευδής, αποδυναμώνοντας για μία ακόμη φορά το προφίλ και την αξιοπιστία του».

Στο νερό αναζητούν το κινητό και την καραμπίνα του Μπάμπη οι αστυνομικοί

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησαν MEGA για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, σχολίασε για τις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης: «Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο της δολοφονίας: «Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς».

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, ο Μπάμπης σημείωνε όλες τις υποχρεώσεις και τα έσοδα που είχε.

«Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στην συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μία κουβέντα».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου είπε:

«Είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Οι πρώτες ώρες του κρεοπώλη στη φυλακή

Όταν ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του ότι η προφυλάκιση του θεωρείται δεδομένη έδειξε συνειδητοποιημένος και δεν άλλαξε λεπτό η έκφραση του προσώπου του. Όταν μπήκε στον Κορυδαλλό ήταν αμίλητος και το βλέμμα του ψυχρό ενώ δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν κρατούμενο μόνο με τους Σωφρονιστικούς.

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο των εξετάσεων, πέρασε και από ψυχίατρο και σήμερα θα εξεταστεί από καρδιολόγο. Κρατήθηκε σε κελί απομονωμένος από τους υπόλοιπους έγκλειστους ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει την κράτηση του στην Γ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού και θα οδηγηθεί σε κελί μαζί με κατηγορούμενους για ναρκωτικά.

Σωφρονιστικοί έγιναν η «σκιά» του και θα συνεχίσουν καθώς πηγές αναφέρουν στο newsbomb ότι ο 50χρονος θα παρακολουθείτε 24 ώρες το 24ωρο ενώ θα προαυλίζεται μόνος του υπό τον φόβο επεισοδίου.

Όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κίνητρο της δολοφονίας το οποίο είναι οικονομικό και αφορά το χρέος που είχε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Το σενάριο να διέπραξε το έγκλημα έχοντας συνεργούς κάθε μέρα όλο και απομακρύνεται με τον 50 χρόνο ωστόσο να παραμένει αμετακίνητος στον αρχικό του ισχυρισμό ότι «έχει καθαρά τα χέρια του και δεν γνωρίζει τίποτα».

Τα φυσίγγια προέρχονται από το δικό του όπλο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες, τα σκάγια που σκότωσαν τον 31χρονο φέρονται να προέρχονται από την δική του καραμπίνα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε ο Μπάμπης προέρχονται από το δικό του όπλο, ενώ άγνωστο παραμένει πώς ο δράστης πήρε το όπλο του 31χρονου και τον πυροβόλησε.

Γνωρίζουμε ότι ο Μπάμπης το μοιραίο βράδυ είχε μαζί του την καραμπίνα του, ενώ στην τσέπη του βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του. Οι έρευνες των αρχών τώρα επικεντρώνονται στην εύρεση του συγκεκριμένου όπλου.

Την ίδια ώρα ο κατηγορούμενος 50χρονος κρεοπώλης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επιστρέψει στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική απολογία.

Το προφίλ του Μπάμπη Κούτσικου - Η αποκάλυψη που έκανε στη μητέρα του πριν εξαφανιστεί

Ο Μπάμπης Κούτσικος είχε έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και θα αναχωρούσε πίσω στην Ιταλία όπου εργαζόταν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Στην Ιταλία εργαζόταν τους τελευταίους μήνες σε μια εταιρεία με φωτοβολταϊκά.

Όπως αποκαλύπτει η αδερφή του ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας, του μεροκάματου και της ξενιτιάς και ήταν πολύ δεμένος με τη μητέρα του και τις αδερφές του. Ο Μπάμπης όπως λένε δεν θα ξεκινούσε ποτέ καβγά αφού ήταν ένα παιδί ήπιων τόνων.

«Επειδή η δουλειά ήταν από εδώ κι εκεί είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό, είχε πει ότι θα πάει να μαζέψει λεφτά από την Ιταλία και θα σταματήσει. Ήθελε να κατασταλάξει κάπου. Δεν ήθελε να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι. 18 Θα τα έβαζε στην καινούργια βαλίτσα», είχε πει η αδελφή του στο «Φως στο Τούνελ».

Ο κύκλος του 31χρονου ήταν μικρός και για κυνήγι πήγαινε μόνο με έναν συνωνόματο φίλο του και τον κρεοπώλη.

Πριν φύγει για Ιταλία, ο Μπάμπης εργάστηκε για σεζόν στη Σαντορίνη. Επιστρέφοντας από εκεί, αποκάλυψε για πρώτη φορά στη μητέρα του πως είχε δανείσει μόνο στον κρεοπώλη το «τρελό» ποσό των 17.000 ευρώ σε ένα χρόνο.

Κλήθηκαν για κατάθεση άτομα που αναγράφονταν στο τετράδιο του Μπάμπη

Η αστυνομία πάντως έχει καλέσει για απλή κατάθεση άτομα τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο τετράδιο του Μπάμπη, όχι επειδή θεωρούνται ύποπτοι, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να καταλάβουν τι έκανε με τα χρήματά του και να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο τετράδιο, ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα εκείνων στους οποίους είχε δανείσει χρήματα, ενώ δίπλα στο όνομα έγραφε το ποσό που τους είχε δώσει, πόσα του είχαν επιστρέψει και το υπόλοιπο. Το τετράδιο είχε στο σπίτι και το παρέδωσε στην αστυνομία η μητέρα του.

Με βάση όσα προκύπτουν από το τετράδιο ο 31χρονος φέρεται να είχε δανείσει χιλιάδες ευρώ σε αρκετά πρόσωπα σε βάθος χρόνου.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, ενώ η βεντάλια των ερευνών έχει ανοίξει, με την αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού και την τοκογλυφία να έχουν ήδη μπει στο κάδρο.

Οι στενές σχέσεις με τη μητέρα του – Η Λίστα με τα ονόματα και τα ποσά που της έδειξε

Ο Μπάμπης ήταν μοναχογιός και έτσι ήταν πολύ δεμένος με τη μητέρα του. Μάλιστα είχε κάνει και ένα μεγάλο τατουάζ στο χέρι του που είχε το όνομά της. Το πρωί όταν ξυπνούσε ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιρνε τηλέφωνο κάτι που δεν έκανε το πρωί της 5ης Ιανουαρίου.

Λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Μπάμπης έκανε κάτι αλλόκοτο. Για πρώτη φορά έδειξε στην μητέρα του μια λίστα γεμάτη ονόματα και μεγάλα ποσά.

«Πρωτοχρονιά δεν το έχει ξανακάνει αυτό μου έδειξε στο κινητό και μου λέει κοίτα πόσα μου χρωστάνε και εγώ να μην έχω λεφτά», περιέγραψε η μητέρα του λέγοντας πώς ο Μπάμπης είχε φιλότιμο και έδινε ότι του ζητούσαν. Από την άλλη η αδερφή του στο «Φως στο τούνελ» είχε πει «Επειδή γενικά ήμουν η μόνη που του έβαζα χέρι, ίσως ήξερε ότι θα του έλεγα τι κάνεις εκεί. Δεν θα το άφηνα όπως το άφησε η μάνα μου».

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον υπό άλλο πρίσμα τη λίστα που κρατούσε ο 31χρονος. Ένα σημειωματάριο γεμάτο ονόματα ανθρώπων που φέρεται να τους είχε δανείσει υπέρογκα ποσά.

Η τελευταία φορά που τον είδε η οικογένειά του

Όπως αποκάλυψε η αδερφή του ο Μπάμπης Κούτσικος έφυγε το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου από το σπίτι εντελώς ξαφνικά. Ο 31χρονος άφησε σπίτι του το πορτοφόλι που είχε μέσα λεφτά και στοιχεία και πήρε μόνο το κυνηγετικό όπλο και μερικά φυσίγγια.

«Όπου και να πήγαινε, μου έλεγε. Θα πάω για κυνήγι, για καφέ. Για να μην ανησυχώ. Εκείνη την ημέρα δεν μου είπε καν ότι θα βγει έξω. Εδώ ήταν το δωμάτιο όταν ερχόταν στο Μεσολόγγι. Έχει αφήσει τα ρούχα του όταν θα πήγαινε για κυνήγι. Έχει αφήσει το πορτοφόλι του με κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια», είπε χαρακτηριστικά.

«Υποθέτω ότι επειδή έφταναν οι μέρες που είχε δώσει διορία για να πάρει τα λεφτά του πίσω, ίσως του είπαν πάμε να πάρεις λεφτά και πάρε το όπλο για προστασία», δήλωσε η αδελφή του Μπάμπη.Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον Μπάμπη Κούτσικο

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου Μπάμπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο 31χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση.

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως είχε φανεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο της δολοφονίας, ο 31χρονος δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε και άλλο ένα φυσίγγιο κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη και μένει να φανεί, αν εντοπιστεί το όπλο του εγκλήματος αν βλήθηκε από αυτό ή από κάποιο άλλο, κάτι που θα αποδεικνύει πως υπήρχαν και συνεργοί του κρεοπώλη.

Μεσολόγγι: Εδώ δολοφονήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος

Αποστολή στο Μεσολόγγι: Χάρης Γκίκας

Στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου «γράφτηκε» ο τραγικός επίλογος της αναζήτησης του Μπάμπη Κούτσικου ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά καραμπίνας, με τον 50χρονο κρεοπώλη να είναι κατηγορούμενος για τη δολοφονία του.

Το Newsbomb.gr και ο Χάρης Γκίκας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου άνδρα και σήμερα οι Αρχές επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν περαιτέρω.

Ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός από ειδικό σκύλο ανάμεσα σε πυκνές καλαμιές, όπως θα δείτε και παρακάτω, και οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως εκεί δολοφονήθηκε και δεν σύρθηκε η σορός από τον κρεοπώλη, που δεν αποκλείεται να είχε τη βοήθεια και άλλων ατόμων.

Σχετικές ειδήσεις