ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νεκρό βρέφος στα Εξάρχεια: Αυτοψία των Αρχών στη ΜΚΟ - Αναμένονται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα

Νεκρό βρέφος στα Εξάρχεια: Αυτοψία των Αρχών στη ΜΚΟ - Αναμένονται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα

Αυτοψία των Αρχών στην ΜΚΟ στα Εξάρχεια όπου βρέθηκε το νεκρό έμβρυο - Ερωτηματικά για τον λόγο που η ΜΚΟ δεν ενημέρωσε από την αρχή την ΕΛ.ΑΣ.

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται ο εντοπισμός του νεκρού εμβρύου σε φρεάτιο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια καθαρισμού αποχέτευσης όπου στεγάζεται η ΜΚΟ επί της οδού Σόλωνος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για βρέφος 3-4 μηνών το οποιο είχε τον ομφάλιο λώρο.

Οι Αρχές ερευνούν και κάνουν αυτοψία στη ΜΚΟ και παίρνουν καταθέσεις από όσους εργάζονται εκεί. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που θα δείξουν τι συνέβη με το βρέφος.

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν έβρισκαν τους υπευθύνους της ΜΚΟ. Αργά το βράδυ της Δευτέρας 26/2 το έμβρυο εντοπίστηκε σε ένα χώρο που έμοιαζε με ψυγείο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στην συνέχεια έφυγε.

Ερωτηματικά προκαλούνται στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ , σχετικά με τη μη ενημέρωση της αστυνομίας από τη δομή, για τον εντοπισμό του εμβρύου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζουν ότι σκόπευαν να ενημερώσουν σήμερα τις Αρχές και να παραδώσουν το έμβρυο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος το παρέδωσε στους υπεύθυνους της ΜΚΟ στη Σόλωνος. Αν και αρχικά, δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για έμβρυο ή κάτι άλλο εν συνεχεία μία φωτογραφία ντοκουμέντο αποκάλυψε την αλήθεια.

Η αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης ήρθε στο φως το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ένας υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων την ώρα που καθάριζε το βόθρο της πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος 140 στα Εξάρχεια είδε κάτι που "έμοιαζε με βρέφος" όπως είπε.

Το πήρε στα χέρια του και ειδοποίησε τους υπεύθυνους των γραφείων, τους γιατρούς χωρίς σύνορα για το εύρημα του. Εκείνοι όπως ο υπάλληλος ισχυρίστηκε αμέσως το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα εντόπισαν τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο των γραφείων και τη γυναικολόγο που εξέταζε γυναίκες εθελοντικά, οι οποίοι και κατέθεσαν.