ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νεκρό βρέφος στα Εξάρχεια: Οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα του - Τα σενάρια της μακάβριας υπόθεσης

Νεκρό βρέφος στα Εξάρχεια: Οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα του - Τα σενάρια της μακάβριας υπόθεσης
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Μυστήριο με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε αποχέτευση κτηρίου επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια - Οι Αρχές στρέφονται στον εντοπισμό της μητέρας του

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η έρευνα για το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε σε αποχέτευση σε κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα Εξάρχεια αναζητούν οι αρχές προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Σήμερα θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από τους ιατροδικαστές με αποτέλεσμα να δοθούν απαντήσεις στη μακάβρια αυτή υπόθεση.

Το παιδί εκτιμάται ότι γεννήθηκε περίπου 4 μηνών χωρίς να μπορούν ακόμα οι αρχές να γνωρίζουν το πότε ακριβώς γεννήθηκε και πόσο καιρό βρισκόταν στο χώρο νεκρό. Οι Αρχές στρέφονται τώρα προς τον εντοπισμό της μητέρας του βρέφους αφού ερευνάται το ενδεχόμενο να το απέβαλλε είτε στα γραφεία της ΜΚΟ είτε στην κλινική και στη συνέχεια να πέταξε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης, όπου και εντοπίστηκε.

Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να πάρουν καταθέσεις από γυναίκες που έχουν επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να εντοπίσουν τη «μητέρα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος το παρέδωσε στους υπεύθυνους της ΜΚΟ στη Σόλωνος. Αν και αρχικά, δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για έμβρυο ή κάτι άλλο εν συνεχεία μία φωτογραφία ντοκουμέντο αποκάλυψε την αλήθεια.

Η αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης ήρθε στο φως το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ένας υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων την ώρα που καθάριζε το βόθρο της πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος 140 στα Εξάρχεια είδε κάτι που "έμοιαζε με βρέφος" όπως είπε.

Το πήρε στα χέρια του και ειδοποίησε τους υπεύθυνους των γραφείων, τους γιατρούς χωρίς σύνορα για το εύρημα του. Εκείνοι όπως ο υπάλληλος ισχυρίστηκε αμέσως το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα εντόπισαν τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο των γραφείων και τη γυναικολόγο που εξέταζε γυναίκες εθελοντικά, οι οποίοι και κατέθεσαν.