ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση

Φωτογραφία - ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι πρόκειται πράγματι για έμβρυο - Κατέθεσαν ήδη στην αστυνομία ο εργαζόμενος, και δύο άτομα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα - Αναζητείται η «μητέρα»

Τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής διέταξε ο εισαγγελέας για το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε αποχέτευση κτιρίου στα Εξάρχεια, όπου στεγάζονται γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος το παρέδωσε στους υπεύθυνους της ΜΚΟ στη Σόλωνος. Αν και αρχικά, δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για έμβρυο ή κάτι άλλο εν συνεχεία μία φωτογραφία ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr αποκάλυψε την αλήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, περίπου στις 15:30 ο υπάλληλος φέρεται να έβγαλε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στους αστυνομικούς, έμβρυο με ομφάλιο λώρο, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον βόθρο του κτηρίου. Μάλιστα, κάποιες ώρες αργότερα ο υπάλληλος μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Είδα κάτι που μοιάζει με νεκρό έμβρυο».

Ο υπάλληλος λίγο αργότερα, όπως και γυναικολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που εξετάζει εθελοντικά γυναίκες, αλλά και η κοινωνική λειτουργός κατέθεσαν στο ΑΤ Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έμβρυο βρισκόταν στα ψυγεία της ΜΚΟ προκειμένου να παραδοθεί στον ιατροδικαστή και πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως κάποια από τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης που πήγε για επίσκεψη στη γιατρό, πιθανότατα το γέννησε στις τουαλέτες κι έφυγε. Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να πάρουν καταθέσεις από γυναίκες που έχουν επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να εντοπίσουν τη «μητέρα».