ΜΟΝΟ Η «ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ» Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στους έξι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας των ανήλικων κοριτσιών

Στους έξι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα σωματεμπορίας των ανήλικων κοριτσιών

Ο «ασκός του Αιόλου» σχετικά με τα πολυπλόκαμα κυκλώματα σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών, φαίνεται ότι ανοίγει, έπειτα από τις 6 χθεσινές συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταγγελία μιας μητέρας που αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει με την κόρη της, ήταν η αιτία που εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που εξωθούσε ανήλικες κοπέλες στην πορνεία, με εγκεφάλους, μάλιστα, νεαρές κοπέλες...

Η δικογραφία περιλαμβάνει δέκα κατηγορούμενους και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν μάλιστα οι δύο νέοι συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια, που βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων και ζήτησαν προσθεσμία.

Πρόκειται για έναν 55χρονο και έναν 36χρονο, που κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ συνδέει την υπόθεση με πρόσφατη υπόθεση που εξιχνιάστηκε με αντίστοιχο κύκλωμα μαστροπείας.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο κυκλωμάτων. Υπάρχουν δύο θύματα κοινά στα δύο κυκλώματα αλλά και ένας δράστης, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση ήταν ένας «πελάτης», αλλά στο νέο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε διευκόλυνε και κάποιες από τις κοπέλες να συνευρεθούν με άλλους άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής».

Όπως ανέφερε για την πρόσφατη υπόθεση μαστροπείας με τις έξι συλλήψεις «Υπήρχαν περιπτώσεις που προσφέρθηκε στα κορίτσια ως αντάλλαγμα η χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως και περίπτωση όπου προσφέρθηκαν υπηρεσίες τατουάζ απο κατηγορούμενο σε κάποιες ανήλικες κοπέλες αλλά και στην προηγούμενη περίπτωση είχαμε κάτι αντίστοιχο».

Το σοκαριστικό είναι, δε, ότι οι ίδιες ανήλικες ποτέ δεν καταγγέλλουν τέτοιο κύκλωμα, καθώς δεν θεωρούν ότι πρόκειται για αδίκημα...

«Η κορυφή του παγόβουνου»

«Υπάρχει δυναμική για αυτού του τύπου εγκλήματος, διότι υπάρχει και προσφορά και ζήτηση. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά δεν νομίζω. Η στρατολόγηση των κοριτσιών στο κύκλωμα αυτό ήταν εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό καταδεικνύει τον εκμαυλισμό της κοινωνίας και τονίζει ότι στη συνέχεια της ζωής τους αυτά τα παιδιά-θύματα οδηγούνται στη νεανική παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

«Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και είναι πολύ μεγάλη γιατί αφορά παιδιά. Μιλάμε για 12χρονα, 13χρονα κοριτσάκια που τα ψάρευαν μέσα από το διαδίκτυο, και με άλλους τρόπους, με οικονομικά δέλεαρ, και τα πετάγανε στη βίζιτα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έβλεπαν αυτά τα μικρά παιδάκια λεφτά, κινητά, γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια, ένα κομμάτι της μεγάλης ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονταν και τα εξωθούσαν στην πορνεία».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Αυτά τα κοριτσάκια συνήθως είχαν την τάση να επιδεικνύονται στο διαδίκτυο. Στις προσωπικές τους σελίδες, αυτά τα μικρά κορίτσια έβαζαν Rolls-Royce, Ferrari, ακριβά… Σε ένα τραπ στυλ, με αποτέλεσμα να τα τσιμπάνε, ότι έχουν μια ροπή προς το πλούσιο, προς το γκλάμουρ. (…) Έχουν κάνει ένα κύκλωμα 4 βασικά άτομα και μια κοπέλα που προμήθευε με ναρκωτικά και τους θύτες και τα θύματα, έναντι μεγάλης αμοιβής».

Η Αστυνομία ερευνά «πόσα πλοκάμια έχει αυτό το κύκλωμα και αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αφανείς ή επιφανείς. Ένα κοριτσάκι 14 χρόνων που κάνει 3-4 ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε ημιδιαμονής, την έχουν μετατρέψει σε κανονική πόρνη».

«Κάποια στιγμή η πορνεία των ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα, είναι καζάνι που βράζει», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

Σχετικές ειδήσεις