ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τζαβέντ Ασλάμ: Αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα

Τζαβέντ Ασλάμ: Αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα

Η ιδιότητα του πρόσφυγα αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ από την Επιτροπή Ασύλου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ, είχε κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών από την πακιστανική δικαιοσύνη και είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2006 από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της Πακιστανικής Κυβέρνησης.

Ωστόσο, η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στην πατρίδα του, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και εκζητείται. Έξι χρόνια αργότερα, θα συλληφθεί ξανά μετά από νέο ένταλμα των Πακιστανικών αρχών για την ίδια υπόθεση.

Ο Τζαβέντ Ασλαμ κατέθεσε τότε αίτημα για πολιτικό άσυλο, το οποίο έγινε δεκτό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής και στην δίκη για την δολοφονία του Λουκμαν Σαχζατ στα Πετράλωνα το 2013.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις