ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παπασταύρου: Αθλιότητες τα όσα λέγονται εναντίον μου

Παπασταύρου: Αθλιότητες τα όσα λέγονται εναντίον μου

Έγγραφα τα οποία φέρονται να αποδεικνύουν πως το σύνολο των χρημάτων τα οποία βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομα το δικό του και των γονέων του ανήκουν στον επιχειρηματία Σαμπί Μιωνί, ο οποίος τον είχε ορίσει πληρεξούσιο, κατέθεσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο Σταύρος Παπασταύρου, που διατέλεσε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επιμένει ότι τα 5 εκατ. ευρώ δεν ήταν δικά του χρήματα – Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ο κ. Παπασταύρου κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν την φερόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της “λίστας Λαγκάρντ”.

Ο κ. Παπασταύρου προσήλθε μαζί με τον δικηγόρο του Οββαδία Ναμία και προσκόμισε πολυσέλιδο υπόμνημα καθώς και πλήθος εγγράφων προκειμένου να αποδείξει τον βασικό ισχυρισμό του , ότι δηλαδή τα χρήματα ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί που του τα εμπιστεύθηκε λόγω στενής φιλίας με τους γονείς του. Προσκόμισε σχετικά έγγραφα, που φέρονται να δείχνουν ότι τα χρήματα καταλήγουν στον λογαριασμό από τον Σ. Μιωνί, κάτι άλλωστε που κληθείς να επιβεβαιώσει παλιότερα με κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ, είχε πράξει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Παράλληλα προσκομίστηκε και το σχετικό πληρεξούσιο.

«Αποδεικνύω όσα λέω για το σύνολο των χρημάτων», φέρεται να είπε ο κ. Παπασταύρου στις εξηγήσεις του. Πάντως, δεν αποκλείεται ο κ. Δραγάτσης πριν καταλήξει στην ποινική αποτίμηση της υπόθεσης (άσκηση δίωξης ή όχι) να ζητήσει νέα συνδρομή εφοριακών αρχών προκειμένου να διασταυρώσει τα έγγραφα και το περιεχόμενο τους, τα οποία προσκομίστηκαν από τον κ. Παπασταύρου.

Μετά την 4ωρη κατάθεσή του ο κ. Παπασταύρου, σε δήλωσή του κάνει λόγο για άθλια συκοφαντία εναντίον του «που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπασταύρου:

Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος».

Ειδικότερα υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.

Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα.

Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις