Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχονται πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Newsbomb

Για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης –Βλαδίμηρος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες της φοροδιαφυγής έχουν σχηματιστεί δύο ξεχωριστές δικογραφίες για τον πατέρα και γιο Καλογρίτσα.

- Η μία αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Με βάση τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις λίστες φοροδιαφυγής φαίνεται να εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

- Η δεύτερη δικογραφία αφορά τον Ιωάννη - Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, δηλαδή τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Η δικογραφία αυτή εκκρεμεί σε ανακριτή και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Ωστόσο ο γιος Καλογρίτσας φέρεται να έσπευσε να πληρώσει το ποσό αυτό προκειμένου να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Κίνηση η οποία οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved