ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΕΘΝΙΚΑ

Σύμβουλος Ασφαλείας Πρωθυπουργού: Το Oruc Reis κάνει έρευνες - Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος

Σύμβουλος Ασφαλείας Πρωθυπουργού: Το Oruc Reis κάνει έρευνες - Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος

Θερμό επεισόδιο: Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος μιλώντας στο Open αποκάλυψε ότι το τουρκικό Oruc Reis κάνει κανονικά έρευνες και μαρκάρει την περιοχή - Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Διακόπουλος η Ελλάδα δεν θα κάτσει σε κανέναν διάλογο με το πιστόλι στο τραπέζι. 

Ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε/α Αλέξανδρος Διακόπουλος μιλά για την κατάσταση στην περιοχή της Navtex και σχολιάζει την πορεία του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις κινήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που υποστηρίζουν ότι το τουρκικό Oruc Reis δεν κάνει έρευνες, απλά τριγυρίζει στην περιοχή για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντίθετα, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει «ολίγον έγκυος» και ότι το τουρκικό πλοίο πραγματοποιεί κανονικά έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Διακόπουλος σε ερώτηση αναφορικά με το αν το τουρκικό Ορούτς Ρέις έχει πραγματοποιήσει έρευνες απάντησε:

«Όπως γνωρίζουμε το Ορούτς Ρέις συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το «σηκώσαμε» ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ο κ. Διακόπουλος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι φοβούνται και γι΄αυτό έβγαλαν όλο το στόλο στο Αιγαίο.

«Κόπηκε η λαμαρίνα του τούρκικου πλοίου και όχι η πορεία του Λήμνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν έρθουν με γεωτρύπανο τότε σημαίνει ότι ψάχνονται για θερμό επεισόδιο όπως εκτίμησε ο κ. Διακόπουλος. Χαρακτήρισε την Τουρκία μια απρόβλεπτη χώρα, ενώ η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Όπως είπε ο ναύαρχος δεν φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση στην ένταση...

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Διακόπουλος η Ελλάδα δεν θα κάτσει σε κανέναν διάλογο με το πιστόλι στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε κυβερνήτη της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ: Αντιπλοίαρχε είσαι μάγκας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Πώς «τσαλάκωσε» το ηθικό των Τούρκων – «Ψάχνεται» για… εκδίκηση η Άγκυρα