ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Πλοία, υποβρύχια, στρατόπεδα και Πτέρυγες μάχης «θωρακίζονται» κατά του κορονοϊού

Ένοπλες Δυνάμεις: Πλοία, υποβρύχια, στρατόπεδα και Πτέρυγες μάχης «θωρακίζονται» κατά του κορονοϊού

Αυστηρότατα μέτρα ενόψει των ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ» και «ΛΑΙΛΑΠΑ» - Σε… απομόνωση τα πληρώματα των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, λίγο πριν τον απόπλου – Τηρούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, λίγες μέρες πριν την έναρξη της άσκησης «ΛΑΙΛΑΠΑ» του Πολεμικού Ναυτικού και της μεγάλης διακλαδικής, πολυεθνικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021».

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, όπου θα συγκεντρωθεί το σύνολο σχεδόν των μαχητικών από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Ισπανία, Καναδά και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ και στις υπόλοιπες Πτέρυγες Μάχης της χώρας πραγματοποιούνται εργασίες για να ανταποκριθούν στα σενάρια της άσκησης.

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί τις δικές του προετοιμασίες στις μονάδες κρούσης που θα συμμετάσχουν στη ΛΑΙΛΑΠΑ 2021, σε πλοία και υποβρύχια.
Πέραν από την επιχειρησιακή επιτυχία της άσκησης, το μεγάλο στοίχημα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και η μάχη κατά του κορονοϊού. Οι τρεις Κλάδοι, έχουν μέχρι στιγμής βγει αλώβητοι από την πανδημία, με τα κρούσματα σε στρατόπεδα, πλοία, Πτέρυγες μάχης και παραγωγικές σχολές να είναι ελάχιστα, σε σχέση με τον πληθυσμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη έχουν δοθεί αυστηρότατες οδηγίες σε όλα τα στελέχη, ενώ ακόμα και στους δημοσιογράφους που θα καλύψουν την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» στην Ανδραβίδα στις 20/04 έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες και μάλιστα αυστηρές, για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την Covid-19.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο έχει καταγράψει τα λιγότερα κρούσματα, από την έναρξη της πανδημίας, τα μέτρα είναι αυστηρότατα. Ήδη, τα πληρώματα των πλοίων και των υποβρυχίων που θα συμμετάσχουν στη ΛΑΙΛΑΠΑ έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού. Όσοι είναι αρνητικοί τίθενται σε κατάσταση «καραντίνας» μίας εβδομάδας εντός των σκαφών, ώστε όταν αποπλεύσει το πλοίο ή το υποβρύχιο, να μην υπάρχει κανένα ενδεχόμενο κρούσματος στο πλήρωμα.

Τονίζουμε πως ήδη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται. Όσοι έχουν εμβολιαστεί, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν χρειάζεται να κάθονται σε καραντίνα, αλλά βγαίνουν κανονικά μετά το πέρας της βάρδιας.

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν πως πέρα από την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας, προσφέροντας άμεση, πολυδιάστατη και αποτελεσματική βοήθεια όπου και όποτε ζητηθεί.

Με πολύ γρήγορες διαδικασίες και τηρώντας πιστά τις εντολές των επιστημόνων, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για «θωράκιση» των τριών Κλάδων απέναντι στην Covid-19. Όλα τα στρατόπεδα, οι σχολές και τα φυλάκια έχουν απολυμανθεί ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα απομονώνονται αμέσως και μπαίνουν σε καραντίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στη Λαμία για την 36χρονη που «έσβησε» στο τιμόνι: «Ήταν ένας άγγελος» λέει ο σύζυγός της