ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη πρόκληση: Ποια 16 ελληνικά νησιά ζητάει βουλευτής της Τουρκίας από τον Ερντογάν

Απίστευτη πρόκληση: Ποια 16 ελληνικά νησιά ζητάει βουλευτής της Τουρκίας από τον Ερντογάν

Όλο και περισσότερες είναι οι «φωνές» από την γειτονική χώρα που αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ακάθεκτος το επικίνδυνο παιχνίδι του.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μάλιστα, έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πως οι τελευταίες «εθνικιστικές κορώνες» που αμφισβητούν την κυριαρχία της χώρας μας στο Αιγαίο, δεν προέρχονται από τους ισλαμιστές ή τους κεμαλιστές της Τουρκίας, αλλά από έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015, πολιτικός που εκπροσωπεί την περιφέρεια του πολύπαθου Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και... ανιψιός ενός εκ των ιδρυτών του PKK, ο Ζιγιά Πιρ, σύμφωνα με το «Έθνος», έσπευσε να κατηγορήσει ανοιχτά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι... έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.

Με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, ο βουλευτής του HDP υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

«Ψάχνονται» για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι – Συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Σχετικές ειδήσεις