ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 42χρονος διεθνολόγος Δημήτρης Κάζης

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 42χρονος διεθνολόγος Δημήτρης Κάζης

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα (13/8/2019) από την ζωή ο διεθνολόγος Δημήτρης Κάζης, σκορπώντας την θλίψη στους Θεσσαλονικείς.

Ο άνδρας, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε συγκλονιστεί το πανελλήνιο, με την ανάρτησή του, στην οποία αναζητούσε συμβατό δότη, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Δυστυχώς, η μεταμόσχευση δεν έγινε και ο 42χρονος Δημήτρης «έχασε τη μάχη».

Ο Δημήτρης Κάζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν διεθνολόγος και ιδρυτής του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Εντάξει»

Τον 42χρονο Δημήτρη Κάζη, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, ύστερα από σπάνια νόσο στο ήπαρ, αποχαιρετά η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Εντάξει», με την οποία είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

«Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράσταση μας στους δικούς του ανθρώπους για τον άδικο χαμό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Ο Δημήτρης Κάζης ήταν Διεθνολόγος, κάτοχος τριών πανεπιστημιακών πτυχίων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε να επιδείξει ερευνητικό έργο, ενώ έχει συγγράψει επιστημονικά κείμενα που έχουν αναφερθεί σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Αρθρογραφούσε σε μπλογκς και εφημερίδες.

Ήταν Διοικητικός Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας όπου είχε απασχοληθεί σε καίρια τμήματα υψηλών απαιτήσεων. Από τις σημαντικές πρωτοβουλίες του ήταν η ίδρυση του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τα Social Media και τα νέα κοινωνικά μέσα, την επιχειρηματικότητα του Διαδικτύου, ενώ είχε βοηθήσει αφιλοκερδώς κοινωφελείς οργανισμούς και επιχειρήσεις στη διαδικτυακή τους παρουσία. Είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα και ενασχόληση με τα κοινά, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ΑμεΑ.

Με πληροφορίες από thestival.gr

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια: Εντολή να εκκενώσουν τα χωριά περιμένουν οι κάτοικοι

Δεκαπενταύγουστος: Επιστρέφονται από σήμερα (13/8) πινακίδες από τον Δήμο Αθηναίων

Σχετικές ειδήσεις