ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα – Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα – Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένας άνδρας 51 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 47, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για τον έβδομο άνθρωπο από την περιοχή της Εορδαίας, που καταλήγει από τον φονικό ιό.

Τα δυσάρεστα ξεκίνησαν από το πρωί με την είδηση του θανάτου ενός 79χρονου από την Εορδαία. Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο 79χρονος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και κατέληξε τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι έχασε την μάχη ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και μια 82χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Και αργά το μεσημέρι έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 51χρονου πάλι από την Εορδαία στο ΑΕΧΠΑ της Θεσσαλονίκης. Έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας νοσηλεύονται δέκα άτομα με κορονοϊό. Πέντε άτομα νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο της Κοζάνης.

Στα 1.212 τα κρούσματα

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 56, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.212.

Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών έως 2 έτη, ειδικά για τα πρώτης προτεραιότητας, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί αυτή την περίοδο.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους. Μόνο η Ιταλία μετρά πάνω από 10.700 νεκρούς.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θρίλερ στο Αλεξάνδρα: Γυναίκα από δομή προσφύγων πήγε να γεννήσει και βγήκε θετική

Σχετικές ειδήσεις