ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αμετανόητοι: Ολοένα και αυξάνονται τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας

Κορονοϊός - Αμετανόητοι: Ολοένα και αυξάνονται τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε 2.561 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές:

  • 1051 στην Αττική,
  • 212 στη Θεσσαλονίκη,
  • 212 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 166 στα Ιόνια Νησιά,
  • 138 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 131 στην Κρήτη,
  • 126 στην Πελοπόννησο,
  • 108 στη Θεσσαλία,
  • 104 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 91 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 85 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 81 στην Ήπειρο,
  • 40 στο Βόρειο Αιγαίο και
  • 16 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 13.195 παραβάσεις σε όλη την χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα, στις εξής περιοχές: 2 στην Ήπειρο, 2 στη Θεσσαλία, 2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 318 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 326 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ουρές και σήμερα στις τράπεζες

Πλήθος πολιτών βρίσκονται και σήμερα έξω από τις τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετηθούν παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών και τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από νωρίς έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Καλλιθέα πολίτες έκαναν ουρές από τις 6.30 πριν καν ανοίξει η τράπεζα. Οι πολίτες λόγω κορονοϊού, κρατούν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα η ουρά να εκτείνεται δεκάδες μέτρα στο πεζοδρόμιο έξω από την τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, τελευταία μέρα του μήνα, ήταν πολλές οι τράπεζες που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου απ’ έξω, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και η ορθή μεταξύ τους απόσταση.

Ως εκ τούτου, το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία έδωσε διευκρινίσεις για πολλές συναλλαγές που μπορούν να γίνουν από το σπίτι, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε όλες τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχουν παραταθεί οι προθεσμίες πληρωμής.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονται στις τράπεζες όπου ελέγχουν αν οι πολίτες έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κυκλοφορούν και απευθύνουν συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρατήρησε ότι «τουλάχιστον σήμερα τηρούνται οι αποστάσεις», ενώ σημείωσε ότι γίνονται επαφές με τις τράπεζες για τη μείωση της προμήθειας για μεταφορά μέσω web banking, από τη μία τράπεζα στην άλλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεν πάει ο νους σας τι αγοράζουν όλοι αυτή την περίοδο (pics)