ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εκατοντάδες πολίτες συνωστίστηκαν στον Φλοίσβο - Σκέψεις να κλείσουν οι παραλίες (vid)

Κορονοϊός: Εκατοντάδες πολίτες συνωστίστηκαν στον Φλοίσβο - Σκέψεις να κλείσουν οι παραλίες (vid)
ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Κορονοϊός:  Ο συνωστισμός στον Φλοίσβο προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου Παλαιού Φαλήρου

Παρά τις οδηγίες για αποστάσεις ασφαλείας και αποφυγή συνωστισμού, το απόγευμα του Σαββάτου (11/04) πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί για αυτές τις μετακινήσεις.

Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι με ποδήλατα, πατίνια και με τα πόδια, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βγήκαν για βόλτα. Μάλιστα κάποιοι δεν απέφυγαν τον πειρασμό και βούτηξαν για μπάνιο, παρότι απαγορεύεται.

Στην περιοχή βρέθηκε αστυνομία, που έκανε ελέγχους τυχόν άσκοπες μετακινήσεις…

Δείτε φωτογραφίες από τον συνωστισμό στη gallery που ακολουθεί:

Σκέψεις να κλείσουν οι παραλίες

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος στο ΣΚΑΪ: «Καταλαβαίνετε ότι αυτό που ζούμε δεν είναι λογικό. Ζούμε στην ουσία ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο και ο κόσμος δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι η απόσταση των δύο μέτρων ισχύει μόνο όταν είμαστε σταθεροί και στατικοί. Εδώ και 10 μέτρα να έχουν απόσταση που όπως βλέπετε δεν έχουν, αν ένας βήξει, ο επόμενος θα έχει πάρει τα σταγονίδια. Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που ανέφεραν ο κ. Τσιόρδας και ο κ. Χαρδαλιας, το να να περπατήσουμε στις γειτονιές μας. Και γίνεται αυτό. Εμείς οι δήμαρχοι το βλέπουμε. Εδώ όμως έχει παραγίνει το κακό. Δεν είναι μόνο Φαληριώτες. Έχουν έρθει από όμορες περιοχές για να περπατήσουν στην παραλιακή ζώνη λες και κάνουμε διακοπές».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» - Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε διακοπές. Το τυπικό χαρτί το έχουν οι περισσότεροι και δεν είναι θέμα το πρόστιμο. Αλλά οι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν, οι ζωές της οικογένειας μας και των γειτόνων μας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το ότι έχουμε πετύχει μία νίκη μέχρι τώρα είναι ακριβώς επειδή πειθαρχήσαμε. Πειθαρχήσαμε επειδή ο καιρός διευκόλυνε ή πειθαρχούμε επειδή καταλαβαίνουμε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε; Έχουμε φτάσει στα όρια μας».

Αναφορικά με το αν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό όπως ο ίδιος δήλωσε: «Το ζήσαμε 2 εβδομάδες πριν πιστεύαμε όμως ότι ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος. Κλείσαμε τις παιδικές χαρές, το πάρκο κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου να πείσουμε τους πολίτες και να τους δείξουμε εμπράκτως ότι δεν είναι ανοιχτά για να κάνουμε τις βόλτες μας, είναι μόνο για να περπατήσουν οι άνθρωποι που μένουν εδώ. Είναι ένα φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες είχε ελλείψει. Πιστεύαμε ότι έγινε επειδή ο κόσμος είχα καταλάβει τον κίνδυνο αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν λόγω καιρού».

Καταλήγοντας ο κ. Φωστηρόπουλος ανέφερε πως αν συνεχιστεί αυτό η εισήγηση του ως Δήμαρχος θα είναι να κλείσουν οι παραλίες. «Αυτό που είναι ευλογία κατάντησε να αποτελεί βραχνά και πρόβλημα» τόνισε ο ίδιος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός: Η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με Covid-19