ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ - ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Κοσμοσυρροή στον Φλοίσβο: Οι Αθηναίοι αψήφησαν πάλι την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός – Κοσμοσυρροή στον Φλοίσβο: Οι Αθηναίοι αψήφησαν πάλι την απαγόρευση κυκλοφορίας
ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Είδαν καλή μέρα και βγήκαν ξανά οι Αθηναίοι στον Φλοίσβο, παρά την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων.

Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι με ποδήλατα, πατίνια και με τα πόδια, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βγήκαν για βόλτα. Μάλιστα κάποιοι δεν απέφυγαν τον πειρασμό και βούτηξαν για μπάνιο, παρότι απαγορεύεται.

Οι φωτογραφίες από τον Φλοίσβο το μεσημέρι του Σαββάτου είναι αποκαλυπτικές. Μάλιστα, όπως παρατηρήθηκε και τις προηγούμενες μέρες, περισσότερος είναι ο κόσμος που βγαίνει το απόγευμα, με τη δύση του ηλίου.

Στην περιοχή βρέθηκε αστυνομία, που έκανε ελέγχους τυχόν άσκοπες μετακινήσεις…

Δείτε φωτογραφίες από τον συνωστισμό στη gallery που ακολουθεί:

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έως και τις 10 Μαΐου καθώς και η σημερινή ανακοίνωση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και γενικά όλων των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους ΚΑΔ έως τις 27 Απριλίου, δείχνουν ότι επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα μας δεν θα υπάρξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η παράταση της ειδικής αποζημίωσης (800 ευρώ) στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται ή έκλεισαν δια νόμου.

Όπως δήλωσε, ο κ. Σταϊκούρας ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα διαθέσιμα ως τώρα στοιχεία είναι «να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα άλλη μία φορά τον επόμενο μήνα».

«Δεν είναι μόνον τα 800 ευρώ, δώσαμε αναστολές και διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους που πράγματι περνάνε δύσκολα. Και σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε ακόμα μία φορά, θεωρώντας ότι δε θα προλάβουμε να φθάσει η οικονομία ακόμα τον μήνα Μάιο εκεί που θέλουμε», δήλωσε επίσης ο υπουργός.

Πού θα κριθούν πολλά

Εκείνο που θα κρίνει τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων είναι το πόσο θα τα τηρήσουν οι πολίτες το Πάσχα.

Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, και λίγα 24ωρα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, αν τα μέτρα περιορισμού τηρηθούν και συμπολίτες μας δεν θελήσουν να φύγουν με κάθε τρόπο εν όψει του Πάσχα, «σπάζοντας» την καραντίνα για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν κινδυνέψει η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορονοϊού, τότε θα αργήσει η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόδου από τα μέτρα.

«Μπορεί να εκφράσει την πίστη του ο καθένας μόνος του, με τα πολύ αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνουν όλοι μαζί στο σπίτι» αναφέρουν υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ θετικά είναι και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που ενισχύουν τη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να απαλλαγούν γρήγορα από τον κορονοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή

Σχετικές ειδήσεις