ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Θρίλερ στο Θριάσιο με τον 93ο νεκρό: Δεν ήξεραν ότι είναι θετικός στον ιό

Κορονοϊός – Θρίλερ στο Θριάσιο με τον 93ο νεκρό: Δεν ήξεραν ότι είναι θετικός στον ιό
INIME NEWS

Κορονοϊός: Ένας ακόμη νεκρός καταγράφηκε από τον κορονοϊό χθες, βράδυ Παρασκευής στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατέληξε στο Θριάσιο νοσοκομείο ένας 87χρονος άνδρας, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Με το νέο αυτό θύμα, ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανεβαίνει στους 93.

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται αφού, ο 84χρονος ασθενής βρισκόταν στην παθολογική κλινική σε τετράκλινο θάλαμο με τρεις άλλους ασθενείς από 31 Μαρτίου για άλλη αιτία. Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο δεν είχε γίνει γνωστό εξ αρχής πως ο ασθενής ήταν θετικός στον κορονοϊό. Είδαν ύποπτα συμπτώματα και του έκαναν εργαστηριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα βγήκαν δυο ώρες πριν καταλήξει.

Οι πληροφορίες θέλουν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής να έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή. Όπως μεταδίδει μάλιστα ο ΣΚΑΪ, οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (10/04) κατέληξε ένας 72χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ωστόσο είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι λίγο μετά τις 6 έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό ένας ακόμη άνδρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος εισήχθη στη ΜΕΘ το βράδυ της Τετάρτης και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ανέφερε ότι σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμός τους να φθάνει τα 2.011.

Από τους 92 νεκρούς, οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 15 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 35.400 κλινικά δείγματα.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές για τις επόμενες 14 μέρες η Θεσσαλία

Συνεχώς επικαιροποιείται το σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου, ενώ από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Κουτσόχερο.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή

Σχετικές ειδήσεις