ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πατέρας απείλησε ότι θα πάει με καραμπίνα στο σχολείο

σχολεία γονείς καραμπίνα δυτική ελλάδα
Την αποκάλυψη του περιστατικού έκανε ο ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ένας εκ των διαφωνούντων γονέων με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, εξαπέλυσε απειλές κατά της διευθύντριας.

Οι αντιδράσεις των γονέων που αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού συνεχίζονται, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αποκάλυψε ότι ένας γονέας απείλησε πως θα πάει στο σχολείο με καραμπίνα και θα σκοτώσει την διευθύντρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το peloponissos ο διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε: «Είχαμε έναν πατέρα στην Ηλεία, που πήρε τον διευθυντή εκπαίδευσης και απειλούσε ότι θα πάει να πάρει την καραμπίνα και θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει το παιδί του, επειδή του είπε ότι έχει κορονοϊό. Ο γονιός υποστήριζε ότι έχει απλή γρίπη. Δεν υλοποίησε την απειλή, αλλά αντιλαμβάνεστε την όλη αναστάτωση. Αντί οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους μαθητές τους και στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έχουν και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι ορισμένοι γονείς υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την συλλογική προσπάθεια των εκπαιδευτικών να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είναι ενοχλητική η συμπεριφορά ορισμένων γονέων του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν το δικό τους. Προσεγγίζουν γονείς, στέλνουν έγγραφα στους διευθυντές και τους ζητούν να μην κάνουν ιατρικές πράξεις», ανέφερε ο διευθυντής Εκπαίδευσης, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί από ορισμένους γονείς, οι οποίοι, μετά τις μηνύσεις, φαίνεται πως πέρασαν και στις απειλές με πιθανή χρήση όπλου!

«Φτάσαμε να απαγορεύουν ορισμένοι να πιάσει ο δάσκαλος το μέτωπο ενός παιδιού, να δει αν έχει πυρετό ή να του βάλει θερμόμετρο ή να του δώσει ένα ντεπόν, ή να του περιποιηθεί ένα ελαφρύ τραύμα, όπως πάντα κάνουμε στα σχολεία; Αυτά δεν είναι ιατρικές πράξεις. Υπάρχουν παντού διάσπαρτα και στους τρεις νομούς τέτοια περιστατικά. Ευτυχώς, εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα εκτεταμένο κύμα και δεν είχαμε και προσαγωγές εκπαιδευτικών», τόνισε ο διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, εμβρόντητος και ο ίδιος από αυτά που διαδραματίζονται στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»