ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

O πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου μιλάει στο Newsbomb.gr: «Πονάω μαζί με τους γονείς του Άλκη»

O Ανδρέας Φιλόπουλος στο Newsbomb.gr
O Ανδρέας Φιλόπουλος στο Newsbomb.gr

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος, όπως και ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, μαχαιρώθηκαν άνανδρα μέχρι θανάτου - Ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού του Παναθηναϊκού μιλάει στο Newsbomb.gr

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, ο πόνος του πατέρα παραμένει το ίδιο διαπεραστικός.

Κάθε φορά που χάνεται μία ζωή από τα χέρια χούλιγκαν ο Ανδρέας Φιλόπουλος ξαναζεί το προσωπικό του δράμα. Στο άκουσμα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, μπήκε ξανά στη θέση των γονιών που τους στέρησαν ότι πιο πολύτιμο έχουν. Το παιδί τους.

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος, όπως και ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, μαχαιρώθηκαν άνανδρα μέχρι θανάτου. Ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν σήμερα οι γονείς του Άλκη.

«Μαζί με τους γονείς του Άλκη πονάω και εγώ. Αυτούς τους ανθρώπους ειλικρινά τους λυπάμαι, γιατί ξέρω τι πέρασα και τι περνάω ακόμα. Και ας έχουν περάσει 15 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί κλαίνε και θα κλαίνε. Δεν θα περάσει ποτέ αυτός ο πόνος. Θα σας πω μία ιστορία. Η γυναίκα μου, όταν ήταν στη ζωή, πήγαινε κάθε μέρα στο μνήμα του Μιχάλη. Κάποια στιγμή ένας φίλος με έπιασε και μου είπε: ‘Αντρέα, κάνε κάτι να μην πηγαίνει κάθε μέρα. Δεν της κάνει καλό’. Και έτσι έπεισα τη γυναίκα μου να μην πηγαίνει κάθε μέρα στο μνήμα. Ψυχολογικά δεν της έκανε καλό. Δε μπορούσε να αποχωριστεί το Μιχάλη. Και εγώ 15 χρόνια τώρα δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω να του ανάβω το καντηλάκι», λέει στο Newsbomb o Ανδρέας Φιλόπουλος.

Για τον χαμό του Άλκη στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης από την τηλεόραση και αμέσως ένιωσε ένα σφίξιμο στην καρδιά: «Δεν αντέχω άλλους θανάτους. Δεν αντέχω άλλους οπαδικούς θανάτους. Θανάτους για το τίποτα. Λέω στα νέα παιδιά ‘μην μπλέκετε με αυτά τα πράγματα’. Έναν νεαρό κατάφερα να τον πείσω και ξέκοψε. Δεν πείθονται όμως όλοι. Δυστυχώς».

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του το 2007, ο κύριος Ανδρέας έχασε την κόρη του. Όπως λέει, από τη στενοχώρια της νόσησε από ανίατη ασθένεια και έφυγε από τη ζωή.

Ο κύριος Ανδρέας είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Σταμάτησε ωστόσο να πηγαίνει στο γήπεδο το 1994, όταν κατάλαβε ότι οι χούλιγκαν έχουν παρεισφρήσει στις κερκίδες. Από τη μαύρη ημέρα της δολοφονίας του γιου του έχει κρατήσει το δωμάτιο του Μιχάλη ανέγγιχτο. Είναι ο μόνος χώρος του σπιτιού στον Κολωνό που δεν πατά ούτε το αγαπημένο του σκυλάκι.

«Στο δωμάτιο αυτό δεν μπαίνει κανείς. Το κρατάω ακριβώς όπως το άφησε ο Μιχάλης εκείνη την ημέρα που έφυγε βιαστικά από το σπίτι και δε γύρισε ποτέ. Τα πράγματά του, τα κασκόλ του Παναθηναϊκού, τα πάντα, είναι εδώ. Οι ένοχοι για τη δολοφονία του είναι έξω και χαίρονται τη ζωή τους και ο Μιχάλης λείπει από το δωμάτιό του», προσθέτει ο κύριος Ανδρέας.

Πριν από χρόνια ένα πιτσιρικάς οπαδός τον είχε πλησιάσει στο δρόμο στη γειτονιά του και του είχε ζητήσει συγνώμη. Όταν ο κύριος Ανδρέας τον ρώτησε γιατί του ζητά συγγνώμη, εκείνος αποκρίθηκε: «Νομίζω ότι φταίω και εγώ για όσα έγιναν. Ήμουν και εγώ κάποια στιγμή μέσα σε αυτά τα κυκλώματα». Ο πιτσιρικάς, ο οποίος φυσικά δεν είχε καμία σχέση με τη συμπλοκή στην Παιανία, συγκίνησε τον πατέρα του Φιλόπουλου, ο οποίος του είπε: «Μη ζητάς συγγνώμη αγόρι μου, φρόντισε μόνο να μην ξαναμπλέξεις ποτέ με αυτά τα πράγματα».

Στην ερώτηση εάν υπάρχουν καθοδηγητές πίσω από τις ενέδρες θανάτου, απαντά κατηγορηματικά: «Υπάρχουν υποκινητές και καθοδηγητές και συνεννοούνται πριν το κάνουν. Στην περίπτωση του Μιχάλη υπήρχε προσυνεννόηση για το που θα γίνει ο τσακωμός και πως θα γίνει».

Η ευχή του κυρίου Ανδρέα είναι να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί στον βωμό του μίσους. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Φιλόπουλος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις 29 Μαρτίου 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.

Εκεί είχαν δώσει «ραντεβού» για να λύσουν τις διαφορές τους οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο 22χρονος έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από αμβλύ θλων όργανο και τραύματα στο μηρό από δύο διαφορετικού τύπου μαχαίρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο