ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση 12χρονης στην Καλλιθέα: «Μη μου τρυπάτε την καρδιά...» - Σπαράζουν τα λόγια του πατέρα της

Παράσυρση 12χρονης στην Καλλιθέα: «Μη μου τρυπάτε την καρδιά...» - Σπαράζουν τα λόγια του πατέρα της
Φωτογραφία αρχείου

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και φίλοι του άτυχου κοριτσιού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλλιθέα. Ποινική δίωξη στον οδηγό.

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς και οι φίλοι της 12χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε στην Καλλιθέα. Στον οδηγό που παρέσυρε το παιδί ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σήμερα (9/5) ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Το άτυχο κοριτσάκι προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο, σε ένα σημείο που γενικά όπως έχουν αναφέρει οι κάτοικοι είναι αρκετά επικίνδυνο. Μάλιστα, ήταν μαζί με τη 14χρονη αδερφή της η οποία αντίκρισε μπροστά στα μάτια της τη 12χρονη να πέφτει αιμόφυρτη στο δρόμο και να σπαρταράει.

Οι γονείς της δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε. Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν είναι σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ωστόσο ο πατέρας το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν: «Μη μου τρυπάτε την καρδιά, δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς.»

Πώς έγινε η παράσυρση της ανήλικης

Το μεσημέρι της Δευτέρας (8/5) η 12χρονη μαζί με την αδερφή της προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο στην συμβολή της οδού Θησέως και Σπάρτης, για να γυρίσουν στο σπίτι τους από το σχολείο.

Την ώρα που η ανήλικη επιχείρησε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο δεν πρόλαβε να φρενάρει, την χτύπησε και στη συνέχεια «σφηνώθηκε» στην πόρτα κτιρίου που βρισκόταν στα δεξιά του.

Η 12χρονη έπεσε αιμόφυρτη στην άσφαλτο. Πλήθος κόσμου πλησίασε για να βοηθήσει το παιδί, ενώ η αδερφή της υποβαστάζόμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Της γυρίσαμε λίγο το κεφάλι και άρχισε να παίρνει λίγο ανάσα… Ήμασταν δύο άτομα και ήρθε και ένας τρίτος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος. Ακούστηκε θόρυβος. Βγήκε πολύ κόσμος και από εδώ από τα μαγαζιά αλλά δεν πρόλαβαν», δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Η 12χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο, που έφτασε άμεσα στο σημείο, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί μία ώρα να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του. Οι γονείς ακούγοντας από τους γιατρούς του νοσοκομείου για τον θάνατο του παιδιού τους, κατέρρευσαν.

Οι γείτονες της οικογένειας κάνουν λόγο για τρεις χαρούμενες αδερφές και μια φιλήσυχη οικογένεια, ενώ επισημαίνουν όμως την επικινδυνότητα του σημείου καθώς η σήμανση όπως λένε έχει προβλήματα και τα οχήματα συχνά αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από την επιτρεπόμενη.

«Σε αυτό το σημείο κινδύνεψα και εγώ, έρχονται τα αυτοκίνητα φανάρι δεν υπάρχει δεν κόβουν ταχύτητα και ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση των πεζών αυτοί δεν κόβουν ταχύτητα έτσι κάπως το ένιωσα και εγώ κανα δυο φορές έτσι πιστεύω δεν σεβάστηκε το παιδί που ήταν πεζό», τονίζει μάρτυρας.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η 12χρονη βρισκόταν στο πεζοδρόμιο και προσπαθούσε να περάσει στο διάζωμα και ήταν κοντά στη στάση. Το κορίτσι πέρασε και μέχρι τη μέση του δρόμου και τότε την παρέσυρε το αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις