ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα - Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία το 2024

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα - Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία το 2024
Eurokinissi

Ο ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης, Κώστας Συνολάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως το φαινόμενο Ελ Νίνιο επηρεάζει τον καιρό σε ολόκληρη τη γη, φέρνοντας πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και περισσότερους κυκλώνες

Για πρωτοφανείς καύσωνες και αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη εξαιτίας της επιστροφής του κλιματικού φαινομένου Ελ Νίνιο, προειδοποίησαν οι επιστήμονες. Άλλωστε, η πιο καυτή χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία, το 2016, καθοδηγήθηκε από ένα μεγάλο Ελ Νίνιο.

Ο ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης, Κώστας Συνολάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στο φαινόμενο Ελ Νίνιο το οποίο επηρεάζει τον καιρό σε ολόκληρη τη γη, φέρνοντας πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο ξεκινά από τη Χιλή. Η ένταση των καιρικών φαινομένων έχει μια ακολουθία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο θαλάσσιο χώρο, δημιουργούνται περισσότεροι υδρατμοί στην ατμόσφαιρα, κάνοντας ταυτόχρονα πιο έντονες τις βροχές και πολύ περισσότερο το νερό.

«Το Eλ Νίνιο είναι ένα μετεωρολογικό φαινόμενο το οποίο είναι στο νοτιοανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για ένα θαλάσσιο ρεύμα που ξεκινάει από τη Χιλή. Είναι ένα φαινόμενο που δημιουργεί αναστάτωση στον καιρό σε όλη τη Γη», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που κάνει ισχυρές καταιγίδες και αυξημένες θερμοκρασίες. Οι εκτιμήσεις για του χρόνου είναι ότι με το Ελ Νίνιο (σ.σ. κατά 80%) οι θάλασσες θα είναι ακόμα πιο ζεστές συγκριτικά με φέτος, είναι πιθανό να έχουμε ακραία φαινόμενα. Το Ελ Νίνιο ανατρέπει όλο τον καιρό της Γης, αυτό συμβαίνει περίπου από από 5 έως 7 χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις