ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Δεύτερο στίγμα κινητού στο σημείο που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης

Μεσολόγγι: Δεύτερο στίγμα κινητού στο σημείο που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Στο «κόκκινο» παραμένει η αγωνία για την τύχη του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος αγνοείται στο Μεσολόγγι, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Την ώρα που η οικογένεια του 31χρονου αναζητά απαντήσεις και καταθέτει μηνύσεις κατά αγνώστου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του αγνοούμενου αλλά και στον 50χρονο κρεοπώλη για ψευδείς καταθέσεις, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, στο σημείο που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης εντοπίστηκε και δεύτερο στίγμα κινητού, το οποίο φέρεται να ανήκει στον 36χρονο φίλο του κρεοπώλη.

«Παρέδωσα το κινητό για να το ερευνήσουν οι Αρχές»

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του κινητού του 36χρονου, καθώς εκτιμάται ότι εκεί κρύβεται το «κλειδί» για την λύση του θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου. Πρόκειται εξάλλου για το άτομο με το οποίο ο κρεοπώλης προσπάθησε να επικοινωνήσει μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, ενώ στο κινητό του είχαν σβηστεί μηνύματα, τα οποία και ανακτήθηκαν.

Το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη, ο κρεοπώλης, αφότου είχε αφήσει τον 31χρονο, όπως κατέθεσε, επέστρεψε στην περιβόητη περιοχή με τις καλαμιές, με το κινητό του να είναι απενεργοποιημένο για το διάστημα χονδρικά από τις 20:41 έως τις 21:36. Κάποιες στιγμές άνοιγε το κινητό του, σαν να θέλει να επικοινωνήσει με κάποιον. Το στίγμα και των δύο τηλεφώνων, του κρεοπώλη και του 36χρονου εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του 31χρονου για τελευταία φορά, πριν εξαφανιστεί, ενώ σε ερώτηση των αρχών, για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί, ο 36χρονος απάντησε ότι έψαχναν για τον Μπάμπη μαζί με τον κρεοπώλη.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι η περιοχή που έχουν ερευνήσει οι αστυνομικοί την περασμένη Παρασκευή.

«Παρέδωσα το κινητό ώστε οι Αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι, καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις Αρχές όσες φορές μας κάλεσαν με τελευταία φορά την Τρίτη 16/1. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», δήλωσε ο 36χρονος στο MEGA.

«Δεν θυμόμουν την κλήση»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα μηνύματα αλλά και μια κλήση που δέχθηκε ο 36χρονος από τον κρεοπώλη, την οποία όπως λέει δεν... θυμάται.

«Λένε ότι βρήκαν μια κλήση στις 10 το βράδυ αλλά εγώ δεν το θυμόμουν. Έχουν περάσει και μέρες. Τους είπα πάρτε το τηλεφωνό μου και ψάξτε», λέει ο 36χρονος στον Alpha.

Για το αν είχε επικοινώσει μέσα προηγουμένως στη μέρα μαζί του ο κρεοπώλης, είπε ότι μπορεί να μιλήσαν και ενδεχομένως να μη το θυμάται.

Όσο για το πού βρισκόταν ο ίδιος το βράδυ της εξαφάνισης είπε: «Ήμουν σε ένα καφέ από τις 6 το απόγευμα με την οικογένεια μου και φίλους μας. Μετά κατά τις 9:15 έφυγα, πήγα να πάρω ένα παιχνίδι από το περίοπτερο για τη μικρή και γύρισα σπίτι. Διέμεινα εκεί γιατί η γυναίκα μου δούλευε και έπρεπε να φυλάξω τη μικρή».

«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε»

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο συγκρατούμενος του 50χρονου για όσα του είπε μέσα στα κρατητήρια του τμήματος Ασφαλείας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγκρατούμενού του, ο κρεοπώλης παραμιλούσε στον ύπνο του λέγοντας συνεχώς «τι έκανες ρε μαλ...», κάτι που του φάνηκε πολύ περίεργο και τον ρώτησε για ποιο λόγο είναι στα κρατητήρια. Τότε ο κρεοπώλης απάντησε ότι βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι και του φόρτωσαν έναν φόνο, αναφερόμενος στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «του είπα ψέματα ότι έχω σκοτώσει άνθρωπο και έχω κάνει φυλακή και άρχισε να με ρωτάει αν με είδε κανένας όταν σκότωσα, αν το είπα στην Αστυνομία και πώς είναι στις φυλακές του Κορυδαλλού».

Παράλληλα όπως είπε, ο κρεοπώλης συνεχώς του έλεγε «έμπλεξα» και φαινόταν ανήσυχος, ενώ η τελευταία του κουβέντα ήταν πως «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε».

Ο συγκρατούμενος αποκάλυψε ότι ο κρεοπώλης δεν ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το πού άφησε τον Μπάμπη, καθώς του ανέφερε τρία διαφορετικά σημεία.

Η κατάθεσή του βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και εξετάζεται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Μήνυση κατά αγνώστων από την μητέρα και τις αδελφές του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδερφές του 31χρονου αγνοούμενου, Κώστας Δημόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, στην εισαγγελία πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος για τον κρεοπώλη: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εμπαίζει τις Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση. Έχει υποπέσει σε αντιφάσεις που είναι ακατονόητες με αστείες δικαιολογίες σε διάφορα χρονικά διαστήματα».

Σχετικές ειδήσεις