ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια - Χιονοπτώσεις από το βράδυ

Έντονες βροχές και καταιγίδες, αναμένονται τις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ισχυροί νοτιάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο...

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη ειδικά μετά το μεσημέρι! Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε Μακεδονία και Θράκη, όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έντασης 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία αναμένεται 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα και στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και από το βράδυ και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα νότια από το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο το σκηνικό σε Κυκλάδες και Κρήτη, με τα φαινόμενα το απόγευμα κυρίως στη δυτική Κρήτη να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια αναμένονται σήμερα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.