ΕΛΛΑΔΑ

Με ποιον μίλησε ο Λαγός μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με ποιον μίλησε ο Λαγός μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γνώστης της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, περίπου 40 λεπτά από τη στιγμή που ο Γιώργος Ρουπακιάς του κάρφωνε το μαχαίρι στην καρδιά, φαίνεται πως ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αποκαλυπτικά, για τις επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ των στελεχών και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής και ενδεικτικά για τον ρόλο του καθενός αλλά και του αναβρασμού που επικράτησε λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, θεωρούνται από τις Αρχές, δύο διαγράμματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Σε αυτά απεικονίζεται η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού και του υπεύθυνου της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. στη Νίκαια Γ. Πατέλη.

g1

Όπως φαίνεται στον «χάρτη» των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο βουλευτής έχει αλλεπάλληλες επαφές με τον Γ. Πατέλη και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, πριν από την δολοφονία, ενώ μετά το έγκλημα δέχεται κλήση και καλεί τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ειδικότερα, ο Γιάννη Λαγός, αφού ενημερώνεται από τον Πατέλη, εμφανίζεται να επικοινωνεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δύο φορές.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής δε, βρίσκεται κυριολεκτικά σε ανοικτή γραμμή -περίπου από τις 21:20 το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι και περίπου τις 3 τα ξημερώματα ανταλλάσσουν 20 κλήσεις (συν πέντε το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου)- με τον «πυρηνάρχη» της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, του οποίου τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» τρεις ώρες πριν το φονικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των δεκάδων κλήσεων που καταγράφονται, οι δυο τους μιλάνε στις 23:50 αλλά και στις 00:15. Μάλιστα ο Λαγός και ο Πατέλης φαίνεται να συνομιλούν μέχρι τις 2:44.

Ο Γιάννης Λαγός νωρίτερα είχε επικοινωνήσει (21:03) και με τον Ηλία Παναγιώταρο καθώς και με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (21:26), κλήση όμως που δεν δεν αποδεικνύεται αν σχετίζεται με το αιματηρό περιστατικό, που ακολούθησε.

g2

Σύμφωνα με το δεύτερο σχεδιάγραμμα που περιγράφει αναλυτικά την κίνηση του σταθερού τηλεφώνου, συνδρομητής του οποίου είναι ο Γιώργος Πατέλης, αποδεικνύεται ότι ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας δέχθηκε 14 τηλεφωνήματα από την 00:21 (ακριβώς μετά τη δολοφονία) έως την 12:30 το επόμενο μεσημέρι από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής είναι καταχωρημένος στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Διαβάστε επίσης:

Απολογούνται Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Τι θα υποστηρίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον των ανακριτών

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή σήμερα Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»

Τα ευρήματα στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά (pics)

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία