ΚΟΣΜΟΣ

To Facebook σχεδιάζει έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών

To Facebook σχεδιάζει έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών

Μία νέα έκδοση του Instagram ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κάτω των 13 ετών, την οποία θα μπορούν να διαχειρίζονται και οι γονείς τους, αναπτύσσει το Facebook.

Προς το παρόν oι ανήλικοι χρήστες απαγορεύεται να δημιουργούν λογαριασμούς στην εν λόγω εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, στόχος του Facebook όμως είναι να δημιουργήσει μία ασφαλή έκδοση που θα μοιάζει με την εφαρμογή Messenger Kids και θα απευθύνεται σε παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών.

Η ανακοίνωση για το νέο κατάλληλο για ανηλίκους Instagram έγινε αρχικά σε μια εσωτερική ανακοίνωση του κολοσσού , όπως γράφει το BuzzFeed News. Εκπρόσωπος του Facebook ωστόσο το επιβεβαίωσε.

«Όλο και πιο συχνά τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους να συμμετάσχουν σε εφαρμογές που τους βοηθούν να ακολουθούν διαδικτυακά τους φίλους τους. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε εργαζόμαστε για τη δημιουργία επιπλέον εφαρμογών, οι οποίες θα είναι κατάλληλες για παιδιά και θα μπορούν να τις διαχειρίζονται οι γονείς τους» είπε στην εφημερίδα Guardian.

Και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε πώς οι γονείς θα μπορούν να προσφέρουν μια περιορισμένη εμπειρία στο Instagram για να βοηθήσουν τα παιδιά να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους και να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα»

Στην παρούσα εκδοχή του το Instagram δεν επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμών σε χρήστες κάτω των 13 ετών, ωστόσο ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία να δημιουργήσουν λογαριασμό εγγραφή τους. Το Facebook προσπαθεί να ελέγξει τις εγγραφές με πλαστά στοιχεία.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει νέες λειτουργίες ασφαλείας, για να αποτρέψει μεταξύ άλλων την αποστολή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών από ενήλικες που δεν τους ακολουθούν, ειδοποιήσεις ασφαλείας για εφήβους που δέχονται μηνύματα από ανθρώπους που προσεγγίζουν συχνά άτομα κάτω των 18 ετών αλλά και νέους περιορισμούς στις αναζητήσεις

Το Facebook -όπως και το Instagram- θα προτρέπει στο εξής τους έφηβους χρήστες κατά την εγγραφή τους να επιλέξουν το ιδιωτικό προφίλ παρά το δημόσιο. To Ιnstagram ανήκει στην εταιρεία Facebook από το 2012.

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο