ΚΟΣΜΟΣ

Wagner: Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν

Wagner: Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν

Ο Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, με αφορμή την ανταρσία της Wagner.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει το IFAX επικαλούμενο το Κρεμλίνο, ο Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία.

Σύμφωνα με το Reuters, η τουρκική προεδρία ανέφερε πως «υπάρχει η ανάγκη να ενεργήσουμε με κοινή λογική»

Επίσης, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, μεταδίδει ότι ο Ερντογάν είναι έτοιμος να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση των γεγονότων το γρηγορότερο δυνατό.

Την ίδια στιγμή, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας εκδίδουν ανακοινώσεις λέγοντας ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι είχε επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7.

Ο Πούτιν έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκφράζει την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία.

Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ανοίγουν πυρ εναντίον μιας στρατιωτικής φάλαγγας της Wagner που έχουν ήδη φτάσει στη μέση της διαδρομής προς τη Μόσχα σε μια αστραπιαία προέλαση μετά την κατάληψη του Ροστόφ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα καθορίσουν την νέα κατάσταση στη Ρωσία», γράφει ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα παραμείνει σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς η κατάσταση στη Ρωσία εξελίσσεται.