ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Μπήκαμε στη Γάζα από τις πύλες του κακού - Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου»

Νετανιάχου: «Μπήκαμε στη Γάζα από τις πύλες του κακού - Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέες δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στη Μέση Ανατολή - «Θα διαλύσουμε τη Χαμάς»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παραχώρησε συνέντευξη τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με οικογένειες ομήρων οι οποίοι κρατούνται από τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα ο Νετανιάχου είπε ότι η συνεχιζόμενη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο του πολέμου με τη Χαμάς, με «πολύ σαφείς στόχους».

Είπε επίσης ότι πρόσθετες ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν εισέλθει στο «το οχυρό του κακού», αναφερόμενος στη Γάζα, για να «διαλύσουν» τη Χαμάς και να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το Ισραήλ κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων ενώ έπειτα κατηγόρησε τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου.

Ευχαρίστησε δε τους ηγέτες από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για την υποστήριξη της χώρας του.

Λέει ότι «αυτός θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος», προσθέτοντας: «Θα νικήσουμε. Θα επικρατήσουμε».

Περιγράφει τον πόλεμο, ο οποίος έπεται των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ως «δεύτερος πόλεμος ανεξαρτησίας» του Ισραήλ.

Και συνεχίζει: "Θα πολεμήσουμε και δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα αποσυρθούμε. Υπέργεια και υπόγεια".