ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ιαπωνία: Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Χοκουρίκου

Σεισμός στην Ιαπωνία: Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Χοκουρίκου

Σεισμός στην Ιαπωνία: Σείστηκε η γη μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που χτύπησαν την Ισικάβα

Αγωνία στην Ιαπωνία μετά τον σεισμό-τέρας των 7,6 Ρίχτερ, καθώς υπάρχει φόβος για διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Χοκουρίκου.

Η Ιαπωνική Μετρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι σεισμός έπληξε την Ισικάβα και τις κοντινές νομαρχίες.

Ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK TV προειδοποίησε ότι κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 μέτρα αναμένεται να πλήξουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Ωστόσο, αγωνία υπάρχει για τον πυρηνικό σταθμό στην επαρχία του Χοκουρίκου όπως μετέδωσε το NHK.

Αυτή την ώρα ειδικά κλιμάκια κατευθύνονται προς την περιοχή για να ελέγξουν για τυχόν διαρροή ραδιενέργειας.

O πυρηνικός αντιδραστήρας βρίσκεται στην πόλη Σίκα και τροφοδοτεί όλη την επαρχία του Χοκουρίκου με ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον σεισμό του 2011, οι Ιαπωνικές Αρχές προχώρησαν στην κατασκευή τοίχου από οπλισμένο σκυρόδεμα ώστε να θωρακίσει τους αντιδραστήρες από ένα πιθανό τσουνάμι.

Το τείχος σχεδιάστηκε 4 μέτρα ύψος και 700 μέτρα μήκος, 11 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δίπλα σε αυτό έχει εγκατασταθεί μια νέα πύλη αποστράγγισης για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σε περίπτωση που το θαλασσινό νερό θα μπορούσε να περάσει πάνω από τον τοίχο και να βυθίσει το εργοστάσιο.

Άλλα μέτρα ασφαλείας έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν την εγκατάσταση μιας επιπλέον αντλίας για την ψύξη των αντιδραστήρων με θαλασσινό νερό και μιας επιπλέον πηγής ενέργειας για τη λειτουργία μιας βαλβίδας για την εξαέρωση του ατμού από τους αντιδραστήρες.