ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Air France: «Λάθος συναγερμός» για τον ύποπτο μηχανισμό

Πτήση Air France: «Λάθος συναγερμός» για τον ύποπτο μηχανισμό

«Λάθος ο συναγερμός» για βόμβα στο αεροσκάφος της Air France που προσγειώθηκε εσπευσμένα στην Κένυα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά και ότι το ύποπτο πακέτο ήταν απλά ένα χρονόμετρο και χαρτί. Η πτήση από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι προσγειώθηκε στη Μομπάσα όταν ένας επιβάτης είπε ότι είδε στην τουαλέτα ένα ύποπτο αντικείμενο. Ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και το αεροσκάφος και το αεροδρόμιο εκκενώθηκαν.

«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη», εξήγησε ο Φρεντερίκ Γκαζέ.

«Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό» τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Air France.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος σε τουαλέτα του αεροσκάφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ AIR FRANCE ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

Σχετικές ειδήσεις